Redactie
Redactie Gezin 21 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Geweldige actie voor alle vergeten kinderen

Vroeg je je al af wat die gele huisjes met een roze hart erin betekende die overal op de ramen hangen? We weten het sinds gisteravond. Het is voor een heel belangrijk doel.

Overal zie je ze hangen; huisjes met een roze hart erin gemaakt van post-its. Zelfs op grote gebouwen zoals de Ziggo Dome en de Euromast. Gisteren werd in het programma RTL Late Night onthuld waar ze voor staan: de week van het vergeten kind.

Vergeten kinderen

Een geweldig actie, want het is hard nodig dat er aandacht voor deze kinderen komt. In Nederland verblijven jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. En daar zijn we het allemaal over eens; dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen.

Veilig thuis

Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Zij roepen onder andere mensen op om zich aan te melden als pleegouder en deze kinderen zo een echt, veilig thuis te geven.

Ontroerend

Johnny de Mol zat als ambassadeur van Het Vergeten Kind aan tafel bij RTL Latenight en vertelde op onroerende wijze over het geweldige werk dat de stichting doet. Ook deed een pleegmoeder haar verhaal. Goede Tijden Slechte Tijden-ster Pip Pellens, die ook aan tafel zat, vond het allemaal zo ontroerend dat ze in tranen uitbarstte. En dat begrijpen wij heel goed.

Bekijk hier het fragment.

Voor meer informatie: www.hetvergetenkind.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Geweldige actie voor alle vergeten kinderen
Sluiten