Homemade ijsjes (zonder suiker)

Homemade ijsjes (zonder suiker)

Voor kinderen hoort een ijsje erbij als het warm is en de zon schijnt. Helaas zitten de meeste ijsjes bomvol suiker en dat willen we nou juist niet voor onze kinderen. De oplossing? Zelf ijsjes maken!

Het enige dat je nodig hebt zijn ijsvormpjes en -stokjes (koop je bij de Blokker bijvoorbeeld) en lekkere (verse) ingrediënten. En zeg nou zelf; ze zien er nog lekkerder uit dan de meeste 'gewone' ijsjes. Toch? En ze zijn nog lekkerder ook. Vraag straks maar aan je zoon of dochter.

Aardbeienijsjes met munt

Voor 4 aardbeienijsjes

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 8 eetlepels soja-alternatief voor yoghurt, plattekaas of gewone yoghurt
  • 1,5 eetlepel stevia
  • ½ eetlepel citroensap
  • evt. 1 handvol muntblaadjes

Bereiding

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Doe alle ingrediënten behalve de muntblaadjes in een blender en blend tot een glad mengsel.
  • Voeg eventueel muntblaadjes toe en meng deze erdoorheen.
  • Verdeel het mengsel over 4 ijsvormpjes en zet ze 1 uur in de diepvries.
  • Neem ze uit de diepvries om stokjes in elk ijsje te steken.
  • Zet nog 4 uur in de vriezer.

 

'Chocolade'-ijsjes met banaan

Voor 4 chocolade-ijsjes

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 8 eetlepels soja-alternatief voor yoghurt
  • 1,5 eetlepel rauw cacaopoeder
  • 2 eetlepels stevia
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 1 grote eetlepel cacao nibs (natuurwinkel)

Bereiding

  • Pel de banaan.
  • Doe alle ingrediënten behalve de cacao nibs in een blender en blend tot een glad mengsel.
  • Roer de cacao nibs voorzichtig door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over 4 ijsvormpjes en zet ze een uur in de diepvries.
  • Neem ze uit de diepvries om stokjes in elk ijsje te steken.
  • Zet ze nog 4 uur in de vriezer.

 

Bijna-te-mooi-om-op-te-eten-ijsjes

Voor 4 fruitijsjes

Ingrediënten

  • 3 groene kiwi’s of andere stukken fruit
  • 2 theelepels honing
  • 75 milliliter water of limoensap (van één limoen voor extra frisheid)

Bereiding

  • Snijd een paar plakjes kiwi of ander fruit (banaan, aardbei, bijna alles is te gebruiken)
  • Pureer de rest van het fruit.
  • Voeg de limoensap en de honing toe tot er een vloeistof ontstaat.
  • Laat voorzichtig de stukken fruit in het ijsvormpje zakken.
  • Vul een ijsvormpje met de fruitmix.
  • Zet in de vriezer. Na een paar uur is het fruit ijsje klaar!

Tip: ook lekker met een blaadje munt in het ijsje

 

Yoghurtijsjes met stukjes aardbei

Voor 4 aardbeien-yoghurtijsjes

Ingrediënten

  • 0,75 ltr yoghurt
  • 1,5 el honing
  • 4 grote aardbeien

Bereiding

  • Snij de aarbeien in dunne plakjes en plak deze tegen de wand van de ijsvormpjes.
  • Meng de honing door de yoghurt en roer het even door.
  • Giet de yoghurt bij de aardbeien en vul het vormpje tot het randje.
  • Zet de ijsjes een paar uur in de vriezer en smullen maar!

Tip: ook lekker met ander (stevig) fruit, zoals banaan


Bron: HLN.be en Pauline's Keuken


Meer artikelen uit ons netwerk


Gerelateerde artikelen

Tips van de redactie