Appelkruimeltaart met bosbessen

Appelkruimeltaart met bosbessen

Voor 10 personen

Ingrediënten

200 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
225 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
400 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
250 gr moesappels
150 gr bosbessen
1 theelepel gemalen kaneel

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bodem en sluit de springvorm. Klop in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken de boter met 200 gr suiker, de vanillesuiker en wat zout zacht. Meng het ei erdoor. Voeg in 2-3 porties het bakmeel toe en kneed verder tot een kruimelig maar goed gemengd deeg. Druk tweederde van het deeg uit op de bodem van de springvorm. 
     
  2. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Meng in een kom de appel met de bosbessen, 25 gr suiker en de kaneel. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Verkruimel de rest van het deeg tussen de vinger boven de taart.
     
  3. Bak de taart in de voorverwamde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en verwijder dan de vorm.

NY-cheesecake met appel

Voor 10 personen

Ingrediënten

150 gr tarwebiscuits 
75 gr ongezouten, geroosterde amandelen
100 gr ongezouten roomboter
400 gr roomkaas naturel
250 gr volle kwark
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 volle theelepel gemalen kaneel
4 eieren
1-2 handappels 
poedersuiker

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg op de bodem van de vorm een vel bakpapier. Sluit de vorm. Maal de koekjes met de amandelen in de keukenmachine, of sla ze in een plastic zak met een deegroller fijn. Smelt de boter op laag vuur en roer de gemalen koekjes en noten met een beetje zout erdoor. 
     
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel egaal aan. Zet de taartbodem in de koelkast. 
     
  3. Mix de roomkaas met de kwark, de suiker, de vanillesuiker en de kaneel tot een romige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Schenk het roommengsel op de taartbodem. 
     
  4. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snijd de ongeschilde appels in schijfjes van 2 mm dik. Schep ze om met 1-2 eetl poedersuiker en leg de schijfjes dan dakpansgewijs op de roomlaag, tegen de rand van de vorm. Laat het midden onbedekt. 
     
  5. Bak de cheesecake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen zodat deze stevig wordt. Verwijder de vorm en bestrooi de cheesecake met een donzige laag poedersuiker.

Meer artikelen uit ons netwerk


Gerelateerde artikelen

Tips van de redactie