Recept fluwelen pompoensoep met cantharellen en zure room (2 personen)

Recept fluwelen pompoensoep met cantharellen en zure room (2 personen)

Ingrediënten

  • 1 kleine onbespoten flespompoen
  • 1 el olijfolie
  • 500-600 ml paddestoelenbouillon
  • 150 g cantharellen, grote exemplaren halveren
  • citroensap
  • 2 el zure room

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. 
  • Halveer de pompoen, besprenkel de snijvlakken met olie en bestrooi met wat grof zout. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Verwijder de draden en zaden en snij de pompoen in stukken.
  • Breng de stukken pompoen met 400 ml bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de cantharellen al omschuddend in een paar minuten gaar en goudbruin, en breng op smaak met een snuf zout en versgemalen peper. Pureer de soep glad. Voeg zo nodig wat extra bouillon toe en maak op smaak met een paar druppels citroensap. Verdeel over twee diepe borden. Leg in elk bord een lepeltje zure room en verdeel er de gebakken cantharellen over.

Meer artikelen uit ons netwerk


Gerelateerde artikelen

Tips van de redactie