redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Meer blogs

Waar mijn vader na zijn dood ook naartoe gegaan is, het angstzweet zal hem nog wel eens uitbreken als hij denkt aan de seksuele voorlichting die hij zijn enige kind moest geven. Goh, wat was dat ongemakkelijk voor hem. En voor mij. Uiteindelijk gaf hij me een of ander saai boekje met suffe tekeningen.

Daar moest ik weer aan denken toen enkele weken geleden onze 8-jarige pleegzoon het ook tijd vond om seksueel getinte vragen te gaan stellen en opmerkingen in die richting ging maken. Als debuterend opvoeder was dat het enige onderwerp waar ik echt tegenop zag.

˜Wiebelen jullie nog?' vroeg hij aan mijn vrouw en mij.

˜Ja, soms, zei mijn vrouw. ˜Dat doe je als je van elkaar houdt.

Bij een rondleiding door het huis van onze buurmannen: ˜Jullie hebben maar een bed. Waarom?

Hij kreeg antwoord en ik geloof dat hij er nu vrede mee heeft dat mannen ook van mannen kunnen houden.

Soms komt hij de badkamer binnengestormd als ik aan het douchen ben en begint vragen te stellen over wat hij de ˜toy toy' noemt. ˜Weg jij!' schreeuw ik dan. ˜Laat me rustig douchen.

En, terwijl hij mijn vrouw in bh ziet: ˜Ik wil nooit de borsten van een meisje zien.'

Van die dingen.

Wij checken nog of hij zich goed douchet. ˜Heb je je plasser goed gewassen?' vroeg ik hem.

˜Ja, zei hij.

˜Nee, zei ik en begon aan een verhandeling over het terugtrekken van zijn velletje.

˜Dat doet pijn, zei hij.

˜Doen! Nu! zei ik.

Hij liet voorzichtig wat druppels water op zijn eikel vallen.

˜Flink wassen! zei ik.

Mijn vrouw hoorde deze luide conversatie en complimenteerde me. ˜Wat moest ik lachen, zei ze.

˜Ik niet, zei ik.

Gelukkig had mijn vrouw ook zo'n moment.

Terwijl zij en onze Koekie samen op pad waren, meldde hij in het wilde weg; ˜Kinderen komen uit de billen van een vrouw.

Zij uitleggen, met wijzen enzo, waar ze wel vandaan kwamen.

Thuis kwam hij het me trots vertellen. ˜Ik weet waar kinderen vandaan komen. Tussen de benen van een vrouw.

Rest de vraag wanneer je echt begint met seksuele voorlichting. Nu al? En hoe ver moet je gaan? Of zouden ze dat op school doen? Hopelijk wel. Deze week maar eens vragen aan juffrouw Janneke of juffrouw Willemien.

Reageer op artikel:
Meer blogs
Sluiten