Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Ouders 16 jul 2018

De hack van deze moeder met een haarelastiekje is dé ouderschapstip

Laten we eerlijk zijn: het ouderschap gaat niet altijd over rozen. Kinderen kunnen soms behoorlijk het geduld op de proef stellen.Een moeder bedacht een geniale methode om frustraties niet de overhand te laten nemen in de opvoeding. Je hebt er maar één heel alledaags dingetje voor nodig: een haarelastiekje!

Boze moeder

Moeder Kelly bedacht de hack om zo haar boosheid de baas te blijven. Ze merkte dat dit de overhand nam in haar opvoeding, terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet wilde. Kelly: ‘Helaas ontwikkelde ik de slechte gewoonte dat ik mijn kind afsnauwde en venijnig toesprak. Het leek alsof mijn brein op een autopiloot stond die de afstevende op een verkeerde richting, namelijk die van boze moeder.’ Toen ze voor de zoveelste keer haar geduld verloor met haar kind, besloot ze het anders aan te pakken.

LEES OOK: 12 huis-tuin-en-keuken-trucjes voor ouders

Om haar humeur en de band met haar dochter goed te houden, besluit Kelly bij te houden wanneer ze boos reageert of schreeuwt. De manier waarop ze dit doet is bijzonder: namelijk met haarelastiekjes om haar pols.

Hack met haarelastiekje: zo werkt het

Ze begint de dag met een aantal haarelastiekjes om haar pols. Telkens als ze doorheeft dat ze weer boos wordt of haar geduld verliest, doet ze het elastiekje af en doet ze hem vervolgens om haar andere pols. Om het elastiekje weer terug te krijgen om haar ‘juiste’ pols, moest ze deze terugverdienen. Dit doet ze door te zorgen voor positieve momenten met haar kinderen. Deze bestaan uit activiteiten zoals samen een boek lezen, knuffelen of een spelletje spelen. Haar ultieme doel is om zoveel mogelijk haarelastiekjes aan de juiste pols te hebben aan het einde van de dag. Hierdoor staat ze bewust stil bij het ouderschap.

Een handige ouderschapstip, want een haarelastiekje heb je altijd bij de hand (en vanaf nu dus om je pols)!

Reader's Digest

Reageer op artikel:
De hack van deze moeder met een haarelastiekje is dé ouderschapstip
Sluiten