Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 10 feb 2020

Wauw! Kijk de bijzondere Oscar-winnende short movie ‘Hair Love’ samen met je kids

Helaas is er nog steeds een groot probleem als we het hebben over diversiteit in films. Ook in kinderfilms, onder andere van Disney. Prinses Elsa is wit, Sneeuwwitje is wit, Assepoester is wit. Mede daardoor willen we je aanraden om de Oscar-winnende film Hair Love te kijken met je kinderen. Want wauw, deze bijzondere film moet iedereen gezien hebben.

De korte film ‘Hair Love’

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat jonge meisjes die geen witte huidskleur hebben, onzeker kunnen worden van het perfecte plaatje dat wordt geschetst in onder andere films en boeken. Personages in veel klassiekers zijn bijna altijd wit en van diversiteit is vaak helemaal geen sprake.

In de korte film Hair Love van Matthew A. Cherry zien we uitsluitend Afro-Amerikaanse personages en wij vinden deze film werkelijk prachtig.

Het verhaal gaat over een Afro-Amerikaanse vader die voor de eerste keer leert om het haar van zijn dochtertje te doen (en dat heeft ook een reden blijkt achteraf). Hoewel het een korte film is, zit het vol belangrijke moralen en is het zeer waarschijnlijk dat ook jouw kind dit een bijzondere film vindt.

Bekijk hier de film

De film staat gelukkig gewoon op YouTube en hieronder kun je hem bekijken. Wij snappen wel dat deze film uiteindelijk is beloond met een Oscar.

* In dit artikel hebben we ervoor gekozen om de term ‘wit’ te gebruiken in plaats van ‘blank’. Dit omdat ‘blank’ in tegenstelling tot ‘zwart’ een positieve connotatie heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Wauw! Kijk de bijzondere Oscar-winnende short movie ‘Hair Love’ samen met je kids
Sluiten