Redactie
Redactie School 19 jun 2018

Hartverscheurende video van gepeste jongen: “Dit is niet oké!”

Als je gepest wordt, is dat vréselijk. De Amerikaanse Keaton Jones weet daar alles van. In een video die zijn moeder van ‘m maakte, laat hij zien hoeveel impact zoiets op iemand kan hebben. Gelukkig is hij niet alleen: de jongen krijgt, doordat zijn video online is gezet, steun van over de hele wereld.

De hashtag #standwithkeaton is zelf in het leven geroepen…

“Dit is niet oké!”

Toen Keaton voor de zoveelste keer werd gepest tijdens de lunch belde hij zijn moeder Kimberly op om ‘m weer op te halen van school. In de auto vroeg hij zijn moeder als noodkreet hem te filmen terwijl hij zijn verhaal doet. In tranen vraagt hij zich af waarom klasgenoten hem voor schut zetten en hem bekliederen met voedsel. Wáárom zeggen ze dat hij een lelijke neus heeft? En waarom doen de pesters zo tegen hem? “Dit is niet oké”, zo geeft het jochie huilend aan in de auto.

Steun

Dat dit niet goed is, is zeker zo. De jongen krijgt steun van alle hoeken van de wereld. Het Facebookgericht van moeder Kimberly is al meer dan 18 miljoen keer gedeeld en bekende Amerikanen, zoals sporters en artiesten, steunen hem met de hashtag #standwithkeaton. Moeder Kimberly vindt het belangrijk dat ouders met hun kinderen hierover praten. “We weten allemaal hoe het voelt om erbij te horen, maar slechts enkelen weten hoe het voelt om nergens bij te horen”, zet ze onder haar Facebookpost.

Bron: RTL Nieuws / YouTube

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Hartverscheurende video van gepeste jongen: “Dit is niet oké!”
Sluiten