redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

Heerlijk! 5x liefdevol je kind voor schut zetten

Af en toe stiekem even je kind voor schut zetten hoort er bij. Dat is nou eenmaal de wet van de natuur; we moeten het soms even doen! Per slot van rekening hebben onze eigen ouders dat ook bij ons gedaan.

Nog even lekker die bammetjes bij je puberende zoon langsbrengen of je kind véél te luid langs de lijn aanmoedigen. Zulke grapjes zijn volgens ons ouders juist de gezondste dingen van een ouder-kind relatie. Wij hebben vijf leuke (én liefdevolle) voorbeelden:

1. Maak overal een liedje van

Zingend door de woonkamer: “Lieve kleine Pauul, ruim jij je kamer even op. Want jij kleine jonge, bent zo luiiii.” Tip: het deuntje ‘Annie, hou jij me tassie ff vast’ past hier erg goed bij. Een rappende versie is trouwens ook erg leuk: ouders die rappen werken (vooral oudere) kinderen namelijk op de zenuwen. Als je helemaal wilt uitpakken: ga dan lekker voor een musicalshow, dan krijg je je kind echt aan het gillen.

2. Zelfverzonnen taal

Kinderen van vier jaar houden van dit spel. Maar oudere kinderen nou niet bepaald. Dus deze manier is vooral leuk als je een jonger en een ouder kind hebt. Voer met je jongste hele gesprekken, voeg dramatische handgebaren toe en gebruik interessante gezichtsuitdrukkingen. “Kroetsja, pala di kaka massa oefaa?” Over het algemeen laat de zelfverzonnen taal jouw oudste héél hard zuchten en steunen.

3. Dans in het openbaar

De supermarkt is een heerlijke plek om lekker mee te swingen op de totaal-niet-dansbare muziek die daar uit de speakers komt. Maar wij zijn de moeilijkste niet: een bushalte mag ook gewoon hoor. Net zo grappig. Maar om echt een blijvende impact te maken, kies dan voor een drukbezocht verjaardagsfeestje. Lekker door de woonkamer moonwalken à la Michael Jackson…

4. Kleutermodus

Deze is zo flauw, maar wel erg leuk. Schakel de kleutermodus in als je merkt dat je kind verliefd is. “Jasper is verliefd, nananana,” of  “Jasper en Kim, samen in een bootje in een slootje.” Je kind zal dit verschrikkelijk vinden en jijzelf waarschijnlijk erg leuk. Gouden tip: houd dit niet te lang vol, anders vertellen ze je nooit meer iets over hun vlinders in de buik!

5. Moedig je kind (te) luid aan

Of wat dacht je ten slotte van veel te enthousiast je kind aanmoedigen bij het sporten? Veel te hard klappen als je kind een doelpunt maakt of luide boeh-geluiden maken als de tegenpartij scoort. Maar je kan ook heerlijk ouderwets met je man na afloop van een wedstrijd “We are the champions” zingen. Of ze nou winnen of verliezen.

Bron: Parent.co 

Reageer op artikel:
Heerlijk! 5x liefdevol je kind voor schut zetten
Sluiten