Gina Koninkx
Gina Koninkx Vrije Tijd 21 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

De herfstvakantie staat sneller dan je denkt voor de deur: de leukste uitjes voor het hele gezin op een rij

De zomervakantie lijkt nog niet eens zo heel lang geleden maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Voor je het week staat de herfstvakantie al weer voor de deur maar stiekem kijk jij daar natuurlijk nú al naar uit. Wij hebben uitjes voor jullie hele gezin – die leuk zijn voor jong en oud – op een rij gezet. Have fun!

Na de zomervakantie is het altijd aftellen tot de herfstvakantie. De kids zijn weer een week vrij van 19 tot 27 oktober dus je kunt maar beter vast een leuke to do list voor ze opstellen, en voor jezelf natuurlijk. Deze uitjes zijn namelijk net zo leuk voor jou als voor je kids.

1. Huur een huisje aan zee

Een huisje aan zee boeken. is voor elk moment van het jaar leuk. Aan zee maakt het namelijk helemaal niet zo veel uit wat voor weer het is. Met een beetje geluk – want huisjes aan zee gaan altijd snel – kun je nog een huisje boeken voor de komende herfstvakantie. Lekker strandjutten in het zand, vliegeren in de wind en ‘s avonds een gezellig sfeertje in jullie huisje met het hele gezin.

2. Naar het Cinekid Festival

In de herfstvakantie is het onwijs leuk om het Cinekid Festival te bezoeken. Wie weet ga jij wel helemaal gratis want wij mogen drie lezeressen blij maken met twee kaartjes voor Binti.

De film gaat over de energieke jonge vlogger Binti, die met haar uit Congo gevluchte vader illegaal in België woont. Wanneer ze onderduiken bij de elfjarige natuurliefhebber Elias en zijn moeder krijgt Binti een geweldig idee: als haar vader nu trouwt met Elias’ alleenstaande moeder kunnen ze in België blijven. Maar ja, er is ook nog een jaloerse buurman. Wil jij kaarten winnen voor deze fantastische film? Reageer dan in een comment onder de Facebookpost van dit artikel.

De kaartjes voor Binti die je kunt winnen, kun je inzetten op de volgende data en tijdstippen:
21 oktober om 12:30 uur
22 oktober om 10:15 uur
23 oktober om 14:00 uur
24 oktober om 14:30 uur

3. Vier onze vrijheid

Dit jaar wordt in heel Nederland gevierd dat we 75 jaar in vrijheid leven. In het kader daarvan kun je landelijk veel activiteiten bezoeken (ook met kids) die hiermee te maken hebben. In Groesbeek (Gelderland) vind je bijvoorbeeld Het Vrijheidsmuseum dat ook zeker voor kinderen zeer interessant is om te bezoeken. Het museum is onlangs heropend en er worden momenteel prachtige tentoonstellingen geëxposeerd.

4. Kinderworkshop XXL in het Rijksmuseum

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen in de herfstvakantie een leuke workshop volgen in het Rijksmuseum (terwijl jij even lekker zelf kan rondlopen door het museum want ze zijn 4 uur zoet). De kids doen een speurtocht, kunstige experimenten en maken tekenopdrachten. Hartstikke leuk.

5. Peuters in het Wild

In het Amsterdamse Bos kun je op 23 oktober meedoen aan Peuters in het Wild. Weet jij zeker dat jouw koter later een belangrijke boswachter wordt? Dan is hij of zij hiervoor gemaakt. Op deze dag mogen ze lekker kliederen in het bos, hangen bij het kampvuur en een spel spelen samen met andere kindjes. Je betaalt voor deze dag €7,50 per kind. Hier vind je alle info.

6. Moco Museum

Het Moco Museum is hartstikke modern en daardoor ook leuk voor kids. Hier kun je kunst bezichtigen van kunstenaars als Andy Warhol en Banksy. Het een nog mooier dan het ander. Op de website van het Moco Museum lees je alles over de huidige tentoonstellingen en kun je ook vast tickets bestellen. Kinderen tot 9 jaar mogen zelfs gratis naar binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.