Redactie
Redactie Mediagebruik 21 jun 2018

Het beste medicijn? Pokémon Go!

Niets is vervelender voor kinderen dan een lange tijd in het ziekenhuis liggen. Een Amerikaans ziekenhuis heeft iets slims bedacht om de patiëntjes op te vrolijken én in beweging te krijgen: Pokémon Go spelen!

Van stille en kille gangen naar een hoop bedrijvigheid. Volgens J.J. Bouchard, digitale media manager van het C.S. Mott Children’s Hospital, was het een goede zet van het ziekenhuis om de game bij de patientjes te introduceren. Liepen de kinderen elkaar eerst stil voorbij in de gangen, nu zie je kinderen met elkaar praten bij een zogenaamde Pokéstop.

Pokéstops 

In het ziekenhuis zijn meerdere Pokéstops – een plek waar spelers items kunnen verzamelen – te vinden. Ook is er een standbeeld van ‘Big Beard’ dat is aangeduid als Pokémongym, waar de patiënten elkaar kunnen uitdagen in het spel. Bouchard vertelt aan USA Today dat kinderen elkaar op de foto zetten met de – alleen op de telefoon zichtbare – Pokémons.

Regels

“Het is een leuke manier om patiënten aan te moedigen om in beweging te blijven”, legt Bouchard uit. “Deze app helpt kinderen hun bed uit.” Maar er zijn wél regels om de boel op orde te houden. Zo is het niet de bedoeling om andere kinderen op de foto te zetten in verband met privacy, moeten de kinderen wel goed om zich heen blijven kijken en mogen ze niet op afgesloten afdelingen komen.

Pokémon Go: doen of niet?

Natuurlijk is deze hype niet alleen leuk voor zieke kinderen. Ze willen het allemaal graag spelen. Ben je benieuwd of dit nieuwe spel ook iets voor jouw kind is? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.
 

Bron: RTL Nieuws / USA Today

Reageer op artikel:
Het beste medicijn? Pokémon Go!
Sluiten