redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Het zijn de hamsterweken!

Yaël drinkt altijd Albert Heijn-vruchtenmix. Ze drinkt vrijwel alleen maar Albert Heijn-vruchtenmix. Tussen de middag drinkt ze een bekertje melk en sinds kort drinkt ze bij het ontbijt een half bekertje thee, maar verder alleen maar Albert Heijn-vruchtenmix. Elke zaterdag koop ik drie flessen en als we een weekje weggaan, gaan er vier flessen mee in de koffer, verpakt in handdoeken.

Ik heb wel eens geprobeerd haar iets anders te drinken te geven. Karvan Cévitam, appelsap, verse jus d'orange, het leidde allemaal tot grote verwarring en een directe weigering verder nog maar iets te drinken. Met veel geruststellende woorden en de vertrouwde vruchtenmix kon ik haar dan weer aan het drinken krijgen.

Nu heeft Albert Heijn iets vreselijks gedaan: de grootgrutter heeft de formule van de vruchtenmix veranderd. De nieuwe variant is dunner en viezer. En nog net zo duur, al vermoed ik dat-ie voor Albert Heijn een stuk goedkoper is.

Op de Facebook-pagina van Albert Heijn is al een kleine revolte van boze ouders ontstaan. Ze vragen zich af wat Albert Heijn met de vertrouwde vruchtenmix gedaan heeft en vooral: waarom de succesformule ingeruild is voor dit nieuwe waterige goedje. Een moeder meldt dat ze twee keer zoveel moet gebruiken voor dezelfde smaak. Een andere moeder zegt dat haar kinderen de nieuwe vruchtenmix naar vieze thee vinden smaken. Albert Heijn reageert met de mededeling dat het is overgestapt op een andere leverancier en daarom is de receptuur anders. Maar, belooft de grootste kruidenier van Nederland in tot niets verplichtend kantoorjargon, de opmerkingen 'worden meegenomen in de evaluatie'.

Het wordt meegenomen in de evaluatie! Dat belooft wat!

Intussen verdient Albert Heijn lekker aan de verdunde formule – minder waar voor uw geld, waardoor u meer gebruikt – en zie ik mij als moeder van een kleine autist gesteld voor een praktisch probleem: hoe houd ik mijn mopje aan het drinken? Hanno stelde gisteren, zoals het een wetenschapper betaamt, een onderzoekje in de plaatselijke Albert Heijn in en vond, achter de nieuwe flessen, nog flessen oude stijl, te herkennen aan de smalle geribbelde dop. Hij nam ze alle zeven mee. Vriendin Catrien maakte er een ware queeste van. Zij toog op haar fiets langs vier hoofdstedelijke Albert Heijn-filialen en verraste me met dertien flessen oude stijl. Mijn dankbaarheid grenst aan waanzin. Nu hebben we er twintig, genoeg voor pakweg zeven weken. Ik ga van de week ook nog even op strooptocht. Het zijn de hamsterweken!

Voorlopig zijn we dus even gered. En nu maar hopen dat dat 'meenemen in de evaluatie' nog ergens toe leidt. 

Reageer op artikel:
Het zijn de hamsterweken!
Sluiten