Redactie
Redactie Opvoeden 19 jun 2018

Hilarisch ‘te laat’-briefje van moeder

Ben jij ook moeder van een puber? Dan ben je vast bekend met het slopende ochtendritueel: opstaan. Opstaan is verschrikkelijk voor pubers. Zo ook voor de Amerikaanse Cara, die hierdoor te laat op school kwam. Als oplossing vroeg ze haar moeder een 'te-laat'-briefje te schrijven. 

De moeder van Cara had alleen totaal geen zin om mee te werken aan dit luie gedrag van haar puberende dochter. Het 'te-laat'-briefje voldeed dan ook niet helemaal aan de verwachtingen…

Het puber-isme

Nicole Poppic, de moeder van Cara, besloot namelijk haar puberende dochter een lesje te leren. Nicole begon haar hilarische 'te-laat'-briefje met: “Cara is traag vandaag, omdat ze lijdt aan de kwaal puber-isme. Jongeren in ons hele land hebben er last van en er is geen geneesmiddel beschikbaar”.

Mobiel evenmin veilig 

Maar moeder Nicole deed er nog even een schepje boven op. Cara werd namelijk niet alleen gestraft met het briefje, ook haar mobiel bleek niet zo veilig meer te zijn. “Cara lijkt inmiddels op weg naar herstel, nadat ze haar telefoon via het autoraam naar buiten zag vliegen. Nicole sluit dit heerlijke briefje af met: “Bel me alsjeblieft als er nieuwe symptomen optreden.”

Hulp bij inleveren

Carla liet aan haar lezers op haar blog Poppicsgirl weten dat zij dit briefje niet gaat inleveren. We hadden ook niet anders verwacht. Maar zoals een goede moeder betaamt, heeft Nicole haar dochter gewoon bij het handje gepakt en geassisteerd bij het inleveren van het inmiddels beruchte 'te laat'-briefje.

Bron: Blog 'Poppicsgirl' & Facebook Nicole Poppic

Reageer op artikel:
Hilarisch ‘te laat’-briefje van moeder
Sluiten