Redactie
Redactie Seksuele voorlichting 19 jun 2018

Hockeyfeest met overnachting

antwoord

Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met de tekst op het T-shirt. Het zet het toernooi en het feest plus overnachting in de tent in een heel ander daglicht dan wanneer dit niet de insteek is. Geen handige keus van een coach van meiden in deze leeftijd, vind ik. Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijden liggen op het toernooi en of er bijvoorbeeld wel of geen drank verkocht wordt. Maar goed, je hebt gelijk: haar domweg niet laten gaan uit angst is ook geen optie. 

Je kunt dit beter aangrijpen om een goed gesprek met jullie dochter aan te gaan over hoe zij naar bepaalde zaken kijkt en hoe zij zelf het toernooi, de tekst op het shirt en de vrijheid van een feest plus slapen in een tent ziet. 

Een paar tips voor dit gesprek:

  • Maak het niet te groot of beladen, dat zal haar waarschijnlijk alleen maar geïrriteerd maken.
  • Geef aan dat je zo’n toernooi op deze leeftijd best een hele stap vindt maar dat je haar graag de kans wil geven erbij te zijn; daar horen alleen wel heel goede en duidelijke afspraken bij.
  • Vraag haar wat ze zelf van dit soort dingen vindt en hoe ze bijvoorbeeld aankijkt tegen zaken als drank, jongens en dergelijke.
  • Afhankelijk van wat ze hierover zegt, maak je afspraken met haar. Laat haar zelf meedenken over de afspraken en geef aan wat jij belangrijk vindt en waarom.
  • Laat haar ook weten dat je nog even contact opneemt met de coach om te horen hoe zij een en ander zien en gaan begeleiden.

Ik zou dus zeker contact opnemen met de coach. Je kunt dan laten weten dat je de shirts niet gelukkig gekozen vindt en dat je het best spannend vindt om je dochter van 12 naar zo’n toernooi en feest te laten gaan. Vraag hoe zij erin staan en hoe zij de begeleiding ter plekke voor zich zien. Hopelijk kan de coach je geruststellen door te vertellen dat ze de kinderen goed in de gaten houden en opletten dat de jonge meiden niet in dingen verzeild raken die op hun leeftijd niet handig of gewenst zijn. 

Zelf ben ik van mening dat op deze leeftijd voldoende volwassenen aanwezig moeten zijn om jonge meiden te begeleiden. Als de coach zelf ook nog jong is, vind ik dat er andere volwassenen moeten meegaan. Ik vind ook dat je dat met de club kunt bespreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Hockeyfeest met overnachting
Sluiten