Redactie
Redactie School 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe gaat het met Laurent (7) op het gymnasium?

De hoogbegaafde Laurent Simons was vorig jaar groot nieuws. Het Amsterdamse jochie was nog maar zes jaar oud en ging al naar het gymnasium. Maar hoe gaat het nu met Laurent? Gaat hij op het gymnasium nog steeds als een speer?

Voor de TV Show zocht presentator Ivo Niehe de kleine Laurent op voor een interview.

Het gymnasium

Laurent heeft een IQ van boven de 145, daarboven worden geen getallen meer gemeten. Inmiddels is de hoogbegaafde jongen zeven jaar en zit hij al een halfjaar op het gymnasium. Volgens Laurent is het makkelijker dan hij had gedacht, al vindt hij Grieks nog wel een beetje lastig. Daarnaast krijgt hij wiskunde in het Engels, maar ook dat is voor de kleine Amsterdammer geen enkel probleem.

De grotemensenwereld

Zijn ouders maken zich af en toe wel zorgen, omdat de wereld om hem heen wreed kan zijn, terwijl hun zoon nog zo naïef, lief en jong is. “Hij is heel lief, en verwacht daardoor van de rest van de wereld ook dat ze zo lief zijn. Maar goed, zo zit de wereld niet in elkaar.” Ze maken zich vooral zorgen om de volwassenen, want de kinderen zijn over het algemeen juist aardig tegen hem.

Vriendschappen

Laurent schaakt graag met zijn oudere neef, die net als hij ook hoogbegaafd is – want blijkbaar zit het in de familie. Hij heeft geen interesse in zijn leeftijdsgenoten, maar daarentegen wel in de pubers waarmee hij in de klas zit. Zijn ouders merken wel dat Laurents gedrag een beetje verandert, nu hij met pubers in de klas zit. “Zijn woordenschat wordt wat, eh…ruimer”, vertelt vader Alexander. 

Bijzondere vraag

De manier waarop Ivo Niehe de hoogbegaafde Laurent interviewt roept veel kritiek van de kijkers op. Want wat vraagt Ivo aan het einde van het interview aan het zevenjarige kind? Of hij meer van zijn papa of mama houdt…

Bron: TV Show (vanaf minuut 14:03)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Hoe gaat het met Laurent (7) op het gymnasium?
Sluiten