Homemade havermoutrepen

Veel tussendoortjes die in de supermarkt te koop zijn, zitten bomvol suiker. Je kunt je kind dus beter gezonde, homemade snacks geven. Deze gezonde haverrepen bijvoorbeeld: verantwoord en ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 125 gram appelstroop of honing
  • 225 gram havermout
  • 100 gram gehakte noten (b.v. amandelen, walnoten)
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • evt. gedroogde abrikozen of dadels en/of zaden en pitten

Bereiding

  • Smelt de boter en stroop in een pannetje op laag vuur.
  • Meng in een kom de havermout met de noten, cacaopoeder en kokosrasp.
  • Voeg eventueel gedroogde abrikozen of dadels toe in stukjes en/of zaden en pitten.
  • Als de boter en stroop helemaal gesmolten zijn, deze goed roeren en van het vuur afhalen.
  • Doe de mix uit de kom in het pannetje en goed mengen met het boter/stroop-mengsel.
  • Bedek een ovenschaal met bakpapier en doe de inhoud van het pannetje erin.
  • Het mengsel moet een hoogte hebben van ongeveer anderhalve cm. Met de bolle kant van een lepel aandrukken en gladstrijken.
  • Doe de ovenschaal in de oven (180 graden) tot de havermoutplak een mooie bruine kleur heeft (circa 20 min.).
  • Haal de cakevorm uit de oven laat deze helemaal afkoelen.
  • Snij de plak daarna in repen.
  • Bewaar de repen in een goed afgesloten plastic bak.

Waarom havermout?

Waarom is havermout nou eigenlijk zo gezond? En wat kun je nog meer met havermout doen? Kijk hier voor meer informatie en recepten.

Reageer op artikel:
Homemade havermoutrepen
Sluiten