Frietjes van zoete aardappel

Weer eens wat anders; frietjes van zoete aardappel. En een gezond alternatief voor gewone frietjes bovendien. Zoete aardappel barst van de vitamines en andere goede voedingsstoffen. Het is niet voor niets een echte superfood!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 2 el kokosolie of olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl paprikapoeder of cayennepeper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180)
  • Was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen)
  • Snijd de aardappels in lange, dunne repen
  • Doe ze in een kom met water en laat ze even weken
  • Spoel ze daarna paar keer om en dep ze goed droog met een theedoek
  • Doe de droge frieten in een kom en meng met de gesmolten kokosolie of olijfolie
  • Leg de frieten goed verspreid over een bakplaat en strooi er zeezout en paprikapoeder en/of cayennepeper over
  • Doe bakplaat met frieten ongeveer 30 a 35 minuten in de oven en hussel halverwege even.
  • Let op; de frietjes worden niet zo knapperig als 'echte' frietjes, maar wel super lekker en gezond!

Tips

  • Wil je de frietjes knapperig krijgen? Doe ze dan van tevoren in een plastic zak met wat (kokos)olie en een beetje polenta. Flink schudden tot alle frietjes met een klein laagje polenta zijn bedekt. Verdeel ze dan over de bakplaat.
  • Lekker met een dipsausje van Griekse yoghurt bijvoorbeeld!

Wist je dat zoete aardappel een echte superfood is? Lees hier wat er zo gezond aan is en welke andere superfoods voor kinderen er nog meer zijn.

Reageer op artikel:
Frietjes van zoete aardappel
Sluiten