Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 1 feb 2020

Wil je een pup toevoegen aan jullie gezin? Deze 7 hondenrassen gaan het best samen met kinderen

Denken jij en je partner er serieus over na om een hond in huis te nemen? Dan heb je behoorlijk wat dingen om uit te zoeken. Bijvoorbeeld welke hondenrassen het best samengaan met kinderen. Wij hebben zeven verschillende rassen voor je op een rij gezet die stuk voor stuk ontzettend geschikt zijn om jullie gezin mee uit te breiden.

Hondenrassen die goed passen bij kinderen

Het is belangrijk dat als jullie een hond in huis nemen, het een hond is die goed kan omgaan met kinderen. Deels heeft dat te maken met opvoeding van de hond, maar het heeft ook te maken met de aard van het beestje. Deze hondenrassen gaan in ieder geval goed samen met kids.

1. Basset Hound

Dit hondenras vindt het helemaal niet fijn om alleen te zijn, geen probleem dus voor de kids die het liefst de hele dag door met hem willen knuffelen. Hoewel deze hond houdt van buitenlucht, is hij uitermate geschikt om te laten wennen aan een stad. Het is echt een meute hond die veel om jullie heen zal hangen. Daarnaast is deze hond echt gezellig en speels. Hij voelt emoties van mensen goed aan dus als jouw kids verdrietig zijn, zullen ze hun best doen om ook echt te troosten.

View this post on Instagram

had the best day exploring with my humans, but this girl ready for bed ☺️

A post shared by Princess Eloise Cookie Dough (@eloise_thebasset) on

2. Bulldog

Bulldogs zijn erg aanhankelijke in lieve honden in tegenstelling wat soms over ze wordt gedacht en gezegd. Deze hond houdt van aandacht en wil graag liefde voelen van zijn baasje(s). Wel is het belangrijk de hond goed op te voeden maar als je dat op een consequente manier doet is het een uitstekend hondenras dat goed bij kinderen past.

View this post on Instagram

I’m trying to make you fall in love with me. Tag your pics with #french_bulldogs to be featured. 📷: @frenchie_rogue

A post shared by French Bulldogs (@french_bulldogs) on

3. Italiaans windhondje

Dit is één van de populairste hondenrassen binnen gezinnen. Ze zien gevoelig en daarom is het dus wel belangrijk dat er aandacht wordt besteedt aan de band tussen de hond en de kinderen.

View this post on Instagram

I'm gonna close my eyes and make a wish… I wish the weekends would last forever. Any magician in the room to make my dream come true? 🔮 . . . Voy a cerrar los ojos y a pedir un deseo… Desearía que los fines de semana fueran eternos. ¿Algún genio en la sala que convierta mi sueño en realidad? 🔮 . . . #linotheiggy #italiangreyhound #dog #iggy #greyhound #italiangreyhoundsofinstagram #iggylife #iggysofinstagram #petfriendly #greyhoundsofinstagram #italiangreyhounds #dogstagram #puppies #iggiesoftheworld #piccololevrieroitaliano #galgo #italiangreyhoundpuppy #iggysoftheworld #iggies #petphotography #galgolovers #collarofsweden #lovomagazine

A post shared by Lino | Italian Greyhound (@linotheiggy) on

4. Mopshond

Mopshonden zijn vriendelijk en speels, hoewel het ook echte wakers kunnen zijn. Deze honden zijn eigenlijk altijd vrolijk en gelukkig, zeker als ze een fijn thuis hebben waar ze veel aandacht krijgen. Het is een sociaal dier dat uitzonderlijk goed overweg kan met kinderen.

View this post on Instagram

Pug or Teddy Bear? 🐶🐻🤔💭 • • #squishyfacecrew #munchkin #handsomeboy

A post shared by Omochi – おもち (@omochi_pino) on

5. Shih tzu

Dit hondenras is ontzettend speels en vrolijk en dat gaat goed samen met een huis vol kids. Ze willen wel graag vertroeteld worden dus het is belangrijk veel aandacht te besteden aan dit hondenras. Deze hond wordt heel vaak gehouden als huisdier al moet je je wel voorbereiden op kattenkwaad. Ach, daar heb je al een paar van rondlopen in huis. Dan kan dit er ook nog wel bij natuurlijk.

View this post on Instagram

Ура ! Ура ! Ура! Снег!!!!! #тимашитцу #шитцуля #шитцухи #шитцулякрасотуля #шитцулюбимый #шитцумания #шитцулучшиесобакинасвете #шитцу #instadog #instashihtzu #shihtzusgram #shitzu #shihtzupuppy #shihtzus #shihtzu

A post shared by Tima (@tima.shihtzu) on

6. Pekingees

Ook de Pekingees is een hondenras dat graag verwend wordt en voelt zich regelmatig de koning te rijk in huis. Ze zijn gevoelig, extreem afhankelijk en willen graag liefde krijgen van hun baasje(s). Deze spring in ‘t veld zou een goede toevoeging zijn in jullie gezin.

View this post on Instagram

Looking for food . . . . . . . #pekingnese #pekingesepuppy #pekingese_feature #dogsofinstagram #puppy #puppylove #puppydog #dogstagram #dogsofig #instadog #vancouverdogs #dogsofvancouver #fluffy #picoftheday #puppiesofinstagram #dogphotography #dogphotographer #barkbox #peke #pekeworld #pekingeseofinstagram #pekingese_feature #pekingese_fans #puppylover #instadaily #fluffball #cutedogs #pekingese #狆 #mydogiscutest #cutedog

A post shared by Pablo The Pekingnese (@pablothepekingdog) on

7. Sint-Bernard

Eén van de beste hondenrassen om in huis te nemen met kinderen is de Sint-Bernard hond. Deze grote allemansvriend schrikt misschien af door de grote, maar heeft een ontzettend zachtaardig karakter. Het zijn loyale huisdieren die beschermend kunnen optreden als iets of iemand te dicht in de buurt komt van zijn baasje(s). Het is een heel fijn huisdier om te hebben die ongetwijfeld zal uitgroeien tot een van de beste vrienden van jouw kids.

View this post on Instagram

Cold. ⛄ 📸 @couple_o_saints . . . Follow for daily content: = @happysaintbernard = = @happysaintbernard = = @happysaintbernard = = @happysaintbernard = . . . #stbernard #saintbernard #saintbernards #dog #dogs #saintbernardsofinstagram #dogscorner #dogstagram #dogsofinstagram #gentlegiant #gentlegiantoftheday #instadog

A post shared by Daily Saint Bernard content. (@happysaintbernard) on

LEES OOK: Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Reageer op artikel:
Wil je een pup toevoegen aan jullie gezin? Deze 7 hondenrassen gaan het best samen met kinderen
Sluiten