Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Ouders 1 augustus 2020

Tijd voor een nieuw gezinslid? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!

Honden zijn meer dan alleen huisdieren. Ze zijn familieleden waar kinderen veel waarde aan hechten. Omdat een hond gepaard gaat met onvoorwaardelijke liefde leren kinderen over empathie, zorgzaamheid en verantwoording nemen. Denk je erover na om een hond te nemen? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!

Als ouder wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de viervoeter ook goed overweg kan met je koters. Dit houdt in dat jullie een hond in jullie gezin op moeten nemen die niet al te groot is, geen tekenen van agressie vertoont en een flinke dosis energie heeft om met je kids te spelen. Bij de volgende hondenrassen zit dat sowieso wel goed.

Cavalier King Charles Spaniel

Op zoek naar een lieve, vrolijke en sociale hond? Dit ras voldoet aan al deze karaktereigenschappen. Een Cavalier is nooit agressief, maar juist heel zachtaardig. Hun kleine, schattige uiterlijk zal (kinder)harten doen smelten. Het enige nadeel is misschien wel dat je wat meer tijd moet besteden aan het verzorgen van zijn vacht. Aan de andere kant is het juist leuk om je kids hierbij te betrekken! Een ander fijn feitje is dat de haren van deze hondensoort niet snel uitvallen. Al met al is dit de perfecte hond om mee te nemen tijdens familie-uitjes, autoritjes en wandelingen. Dit schatje is moeilijk te weerstaan, nietwaar?!

Beagle

Beagles zijn alles behalve agressief, beschikken over heel wat energie en zijn dol op spelen. Vanwege hun korte vacht zijn ze makkelijk te verzorgen. Het zijn echter wel echte jachthonden, dus wanneer ze iets lekkers ruiken kunnen ze een tikkeltje koppig raken. Toch zijn beagles niet moeilijk om mee om te gaan, je kunt ze veel leren. Beagles spenderen graag veel tijd in de buitenlucht, omdat zij hun energie hier goed kwijt kunnen. Al met al is deze hond het perfecte speelmaatje voor je kids! En die puppy oogjes… Niet te doen!

Poedel

Deze hondensoort is niet alleen onwijs vriendelijk, maar ook erg slim. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te trainen, mits je rustig, geduldig en liefdevol naar ze bent. Poedels voelen emoties goed aan, waardoor ze eigenlijk met iedereen door één deur kunnen. Met hun zachte, gekrulde vacht is dit hondenras razend populair onder hondenliefhebbers. En terecht, kijk zelf maar!

Labrador Retriever

Labradors zijn zeer geliefd bij gezinnen, omdat ze een vriendelijk en zacht karakter hebben. Ze beschermen hun gezin, zonder agressief op te treden. Ook zijn labradors erg slim, speels en energiek. Door hun grootte hebben ze veel behoefte aan lichaamsbeweging. Dagelijkse wandelingen, veel outdoor activiteiten en zwemmen zijn pre voor deze trouwe beestjes. En zeg nu eerlijk, dit is toch een schatje!

Bichon Frise

Deze hondjes lijken op een grote, witte, donzige teddybeer. Het is daarom geen wonder dat kinderen weglopen met deze viervoeters. Het grootste voordeel aan dit ras is de hypoallergene vacht, zonder hondengeur. Hier zit natuurlijk wel een klein minpuntje aan: de vacht moet goed verzorgd worden. Vooral omdat deze hondjes dol zijn op buitenlucht en vol energie zitten. Verder is de Bichon Frise speels van aard, wat natuurlijk ideaal is voor je kids. Wij adopteren ze in ieder geval alledrie!

Boxer

Laat je niet misleiden door het stoere uiterlijk van de boxer. Dit hondenras heeft namelijk een piepklein hartje. Ze zijn dol op kinderen, zijn onwijs speels en zitten vol energie. Ook zijn het echte waakhonden; ze beschermen alle leden van het gezin. Vooral de kleinsten! Door hun korte vacht zijn ze makkelijk te verzorgen. Kijk dat koppie dan!

Lees ook:

Reageer op artikel:
Tijd voor een nieuw gezinslid? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!
Sluiten