Redactie
Redactie Huiswerk 21 jun 2018

Huiswerkproblemen door scheiding

antwoord

Een vraag is niet zo snel raar en deze al helemaal niet. Het is altijd goed als de school op de hoogte is van de situatie waarin een gezin zich bevindt. En het is ook niet te veel gevraagd als er wordt meegedacht, zodat je zoon niet de dupe wordt van welke omgangsregeling dan ook.

Het zou ideaal zijn als je zoon dubbele boeken zou hebben, maar dit is meestal niet realiseerbaar aangezien schoolboeken zo kostbaar zijn. Toch deed ‘mijn school’ daar wel eens aan. Als ouders heel erg ver van elkaar af gingen wonen, dan bestelde de school bij uitzondering een dubbel boekenpakket. De school nam de kosten op zich, als zij de moeilijke financiële positie van vader en/of moeder kende. Als het geld geen probleem was, betaalden de ouders het tweede pakket natuurlijk zelf.

Ik zou overleg plegen met de mentor van je zoon. Want misschien valt er voor nu iets te regelen met kopiëren of fotograferen van de stof. Als hij van iedere docent de gelegenheid krijgt om niet tijdens de les, maar vlak daarna of in een pauze te gaan kopiëren, is het grootste leed verholpen.

Een school bestaat voor het merendeel uit docenten, uit mensen dus, en zodra zij afweten van jullie situatie, zullen ze er oog voor krijgen en clementer zijn dan ze wellicht tot nu toe waren. Een begripvolle docent leent zijn of haar (tweede) boek ook wel eens uit.

Het is vanzelfsprekend dat jij als vader – net als de moeder – ook enige inspanning moet verrichten: ga met je zoon na wat hij het beste naar het andere adres aan boeken en schriften kan meenemen. Niet elk kind is op zijn 13de al zo georganiseerd dat hij zijn ouders daar niet meer bij nodig heeft…

Daarom is het goed dat je dit probleem aankaart, want het is voor velen herkenbaar. Al is het ‘slechts’ een praktisch probleem, het moet wel (en kan dus ook) opgelost worden!

Reageer op artikel:
Huiswerkproblemen door scheiding
Sluiten