Redactie
Redactie Blogs 21 jun 2018

Hyves, HFVJ!

Sven zóóó verliefd says: ˜Ik heb vet veel geschuurd!'

Gewoon Gek says: ˜Hoeveel?

30x of zo

˜Wahahaha

˜Ik zweer!

˜Nou challas! no homo!

No homo? vraag ik Gewoon Gek, toevallig mijn jongste zoon die mij wegwijs maakt op Hyves. Om duidelijk te maken dat je het niet homo bedoelt, snap je?Niet echt, maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik nergens commentaar op lever. Niks doen om de rondleiding te verstoren. Ik wil nu wel eens weten wat er gebeurt in de wondere wereld van de Hyves-society.

591 Vrienden heeft hij, vertelt hij trots. Hij heeft duidelijk nog niet gehoord van het nieuwe fenomeen ˜un- of defrienden': iemand als vriend verwijderen van sociale netwerken als Hyves en Facebook. Unfrienden is zelfs zo populair dat het door de New Oxford American Dictionary is uitgeroepen tot het woord van 2009. GG unfriendt niet. In tegendeel, hij voert een (eenzijdige) concurrentiestrijd met zijn zus, die hij met 35 vrienden verslaat.

Wat-ie zoal doet op Hyves? Du-uh, stomme vraag. Krabbels sturen natuurlijk. Krabbels ontvangen natuurlijk. En hij verzint polls. Op de vraag ˜wat is je laatste zin voordat je dood gaat?' hebben tot zijn verrukking al 123 mensen gereageerd! ˜Laterzz:˜Tnx dat ik geleefd mog hebbe.' ˜Huntelaar, veel succes in je toekomst beebie.' En een slimme: ˜Nou laat ik dan maar een ongelooflijk lange zin doen want dan hoef ik nog niet weg te gaan dus om tijd te rekken zeg ik het hele ABC op' (en zo gaat het nog zo'n 20 regels door).

Met eksterogen speur ik ondertussen stiekem het scherm af naar onvertogen woorden. Maar wat me vooral opvalt is dat ze zo lief voor elkaar zijn. Ze hfvj en (hou fucking veel van je), wjnmk en (wil je nooit meer kwijt) en ly en (love you). Misschien soms een beetje op het pathologisch-bezitterige af (onder GG's profielfoto krabbelen vrouwelijke fans: ˜van mij!', ˜nee, van mij! ˜bitches, weet dat dit lekkere kindje van mij is), maar het lijkt allemaal behoorlijk onschuldig.

En opeens blijk ik zelf ook actief te zijn op Hyves! Nooit geweten dat mijn kinderen alle drie prive-foto's van mij op hun Hyes-site hebben geplaatst. Helaas is hun criterium voor plaatsing vooral of zij er zelf op hun voordeligst op staan. Dat ma dan met slaapkreukels in het gezicht en de buik flink vooruit het wereldwijde net op wordt gestuurd maakt ze niet heel veel uit. Al beleef ik ook een geluksmomentje: onder een foto van mij en Gewoon Gek op de top van de Vesuvius heeft iemand gekrabbeld: respect voor die ouwe moeder van je!

Reageer op artikel:
Hyves, HFVJ!
Sluiten