Redactie
Redactie Gezondheid 19 jun 2018

In drie dagen zindelijk? Het kan!

Je kind zindelijk krijgen hoeft niet langer weken of zelfs maanden te duren, maar kan in drie dagen geregeld zijn. Tenminste dat belooft Lora Jensen met haar potjestraining.

Jensen schreef het boek 3 Day Potty Training. De titel zegt het al; als je de methode van Jensen aanhoudt, is je kind na drie dagen zindelijk. En je hoeft niet eens te wachten tot je peuter twee jaar is; 22 maanden is volgens haar de ideale leeftijd om met deze training te starten.

Hoe werkt het?

De sleutel tot het succes? De training is een soort bootcamp waarbij je je samen met je kind drie dagen in huis opsluit en je nergens door laat afleiden. Televisie, smartphones en tablets zijn taboe tijdens de trainingsdagen.

Jensen; “Ik geloof dat peuters in één keer zowel overdag als 's nachts helemaal zindelijk kunnen worden. Voor zowel de grote als de kleine boodschap. Je mag niet vergeten dat ze erg bijzondere wezentjes zijn en dat de training zal aanslaan als je de kleintjes de juiste methodes aanreikt. Stimuleer hen om hun lichaam te leren kennen en zorg dat er geen afleidingen in de buurt zijn. De drie onderstaande trucjes kunnen helpen het proces te versnellen.”

De 3 trucjes

1. Zelf vragen
Volgens Jensen moet je je kind er tijdens de bootcamp steeds aan herinneren dat ze het moeten zeggen als ze iets moeten doen. “Vraag het hen niet, herinner hen er gewoon aan dat ze zelf moeten zeggen wanneer ze naar het potje moeten. Als een kind controle over het proces krijgt, dan zullen ze er niet tegen vechten.”

2. Geen afleiding
Tijdens de 3 dagen moet echt alles in het teken van de zindelijkheidstraining staan. Dit betekent dat je deur niet uit gaat, je kind geen tv laat kijken of een spelletje op de Ipad laat doen en je alleen maar bezig bent met je kind. Alles moet draaien om de potjestraining.

3. Weg met die luiers
Begin je met de training, dan gooi je meteen alle luiers weg. Zo kom je niet in de verleiding om je kind toch nog even een luier om te doen en kan je kind hier zelf ook niet naar teruggrijpen.

Test

De Amerikaanse televisiezender ABC liet twee mama's, Katy en Alyssa, deze methode testen. En wat bleek; het werkt! Hun kinderen waren inderdaad na 3 dagen zindelijk. Het lijkt erop dat het dus zeker het proberen waard is.

Bron: Hln.be

Reageer op artikel:
In drie dagen zindelijk? Het kan!
Sluiten