Redactie
Redactie Slapen 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

In ouderlijk bed slapen

antwoord

Laat ik voorop stellen dat waar een kind ook slaapt, daar niks verkeerds aan is: in zijn eigen bed of bij jou als ouder(s). Als het voor jullie allemaal goed voelt, is het op zich prima. Er zijn tenslotte hele volksstammen waar kinderen bij ouders in bed of op de kamer slapen. 

Het is wel goed om je te realiseren dat niet elk kind dat lang in bed bij zijn ouders mag slapen, zo makkelijk teruggaat naar zijn eigen bed. Dus als je dat na een tijd toch wilt, dan moet je je realiseren dat het een periode kan kosten voor je kind weer gewend is aan zijn eigen bed of de overstap ‘pikt’. En terecht, hij moet zijn veilige warme plekje naast een ouder opgeven. Dat kan voor een kind ook extra lastig zijn als hij uit bed moet voor een nieuwe partner. Leg het duidelijk uit, toon begrip voor de gevoelens van je kind en maak goede afspraken.

Ik vind het voor kinderen wel belangrijk dat ze leren om alleen in hun eigen bed te slapen voor als ze bijvoorbeeld ergens gaan logeren of straks met school op kamp gaan. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat een kind dan niet durft, omdat-ie dan alleen moet slapen. 

In jouw geval lijkt dat slapen in zijn eigen bed prima te gaan. Ik zou wel duidelijk zijn in hoe het verder kan gaan verlopen (misschien komt je vriend straks vaker en wat dan?) of je kunt bijvoorbeeld afspraken maken over steeds iets vaker in zijn eigen bed slapen, zodat je dat hiermee voor bent. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
In ouderlijk bed slapen
Sluiten