Internationale Vrouwendag: 5 jonge vrouwelijke rolmodellen voor jouw dochter

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een dag om stil te staan bij wat voor een geweldige wezens vrouwen eigenlijk zijn. Tijd dus om een paar sterke jonge vrouwen te eren, inspirerende vrouwen, die stuk voor stuk prachtige rolmodellen zijn voor onze dochters.

Op social media wemelt het van de mooie plaatjes en jaloersmakende beelden. Dingen waar veel jonge meiden nogal van onder de indruk kunnen zijn. Een perfect lichaam, de mooiste kleding, soms lijkt het alsof het alleen nog maar daar om draait. Gelukkig zijn er ook veel inspirerende jonge vrouwen op Instagram te vinden. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Jonge vrouwelijke rolmodellen

Deze vrouwen zijn allemaal zeker het volgen waard.

1. Greta Thunberg

Een vuist maken en je stem laten horen, dat kunnen veel jonge meiden leren van Greta. Deze jonge milieuactiviste heeft al heel wat bereikt met haar klimaatstakingen. Ze inspireerde bovendien veel jonge mensen om ook de straat op te gaan. Inmiddels sprak ze zelfs al op vele klimaatconferenties en is ze eigenlijk wereldberoemd. Omdat ze weigert te vliegen zeilt ze de hele wereld over. Dat is nog eens staan voor je idealen.

2. Nikkie Tutorials

Nikkie hoort natuurlijk thuis in dit lijstje. Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de beauty goeroe werd gechanteerd over het feit dat ze transgender is. Deze stoere vrouw vatte de koe bij de horens en besloot zelf in een vlog “uit de kast” te komen. Voor haar miljoenen volgers vertelde ze open en eerlijk haar hele verhaal en stak daarmee een middelvinger op naar haar chanteurs. Je moet het maar durven.

3. Selena Gomez

Selena Gomez is meer dan alleen een knap gezicht. Deze jonge vrouw heeft al heel wat te voortduren gehad in haar leven. Ze lijdt namelijk aan de auto-immuunziekte Lupus waarvoor ze in 2012 een niertransplantatie onderging. Ondanks haar ziekte blijft de actrice en zangeres sterk en positief. Ook aan haar 170 miljoen volgers op Instagram toont ze regelmatig haar ongefilterde en kwetsbare kant. Dapper!

4. Lieke Martens

Voetballen is voor mannen. Die instelling hadden vele Nederlanders een paar jaar geleden nog. En als vrouwen al voetbalden, dan stelde het weinig voor vergeleken met het andere geslacht. Maar toen waren daar de Oranje Leeuwinnen, ze speelden de sterren van de hemel en wonnen de harten van iedereen. Je kunt alles bereiken als je je droom volgt, dat straalden ze uit. Dat is een mooi voorbeeld voor jonge meiden.

5. Bibi Breijman

Vrolijke en grappige Bibi, zo kennen veel mensen die haar volgen haar. Toch kampte de BN’er met een burn-out en krijgt ze regelmatig heel wat kritiek over zich heen op social media. Bijvoorbeeld toen ze haar dochter Teddy in een draagdoek deed en daar een foto van plaatste op Instagram. Ondanks die kritiek blijft Bibi altijd humoristisch en opgewekt. Daar kunnen we eigenlijk allemaal nog wat van leren.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Internationale Vrouwendag: 5 jonge vrouwelijke rolmodellen voor jouw dochter
Sluiten