Redactie
Redactie Gamen 21 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Internettips van ouders

Als ouder wil je weten hoe je jouw kind het beste online kan beschermen. Op www.veiliggamen.nl konden tien ouders een exemplaar van het stripalbum ‘Suske en Wiske – De Sinistere Site’ winnen door een praktische en originele tip op de site te plaatsen over hoe zij het mediagebruik, internetten en gamen thuis hebben geregeld. De gamevaders Michaël en Corné kozen de volgende tien winnaars.

Jan
Evenveel tijd besteden aan huiswerk, buiten spelen en gamen. Dus 1 uur gamen moet je ook 1 uur buiten spelen/bewegen en 1 uur aan je huiswerk!

Think Positive!
Voor ieder uur achter de PC een dubbeltje inleveren. Deze worden dan overgemaakt aan een goed doel. Een doel die bijvoorbeeld kansarme kinderen recht kan geven op educatie. 

Natasja
We hebben altijd een internetloze/computerloze dag in de week. Hierop is er alle tijd voor het gezin zelf! 

Alorak
Onze kinderen zitten ook al op Hyves, maar niet met hun echte naam, zonder achternaam en met een niet kloppende geboortedatum en zonder hun adres. Hun klasgenootjes en familieleden vertellen ze hoe ze heten en daarmee kunnen ze dan leuk contact hebben op die site, maar niemand zal in de toekomst hun gegevens kunnen opzoeken/misbruiken. 

Dominique
Bij ons mogen de kinderen maximaal 1 uur per dag achter de computer, uitgezonderd vakanties, dan zijn we iets coulanter. Sinds ik ze zelf in de gaten laat houden hoe lang ze bezig zijn, is er geen stress meer als hun computertijd er op zit. Ze noteren het tijdstip waarop ze beginnen op een blocnote en moeten zelf in de gaten wanneer hun tijd er op zit. Op de achtergrond hou ik natuurlijk alles in de gaten maar voor hun lijkt het alsof ze het helemaal zelf in de hand hebben! Geen ge-' stomme mamma' meer dus…. 

Chrissie
Naast de gebruikelijke maatregelen, herinner ik mijn kinderen er regelmatig aan dat ze na het behalen van een level of iets dergelijks, even in de verte moeten kijken omdat ik denk -maar ik weet het niet eens zeker!- dat dit hun ogen flexibel houdt, voorkom een bril… 

Maurice
Mijn moeder had de regel: je krijgt elke dag 2 computerpunten en elke punt is een kwartier waard. Daardoor ging mijn broertje helemaal niet meer achter de PC om punten te sparen.

3Kids
Drie kinderen (12, 10 en 8 jaar oud) en dus drie wensen. Ze hebben alle drie een sport waar ze fanatiek in zijn. De tijd die rest en ze af en toe achter de computer willen, wordt wel aan tijd gesteld met hier een daar een oogje dicht geknepen bij vakanties of bijzonderheden.
Is er onenigheid dan gaat de tijd lopen, een half uurtje. Kom je over de afgesproken tijd aan speel minuten mogen de ander twee het te veel aan tijd 1x optellen bij hun tijd achter de computer. Het te veel aan tijd dat jij achter de computer hebt gezeten wordt de eerst volgende keer gekort. Ze helpen elkaar herinneren en het nodigt zelf uit met zijn twee n achter de computer te gaan zitten heb je samen het dubbelen aan tijd. 

Sanne
Ik gebruik de tool Surfmonitor, daarmee krijg je een dagelijkse e-mail met daarin alle websites, filmpjes, zoekwoorden e.d. waar mijn kinderen opgeweest zijn. Als er iets tussen zit wat niet mag, kan ik ze daar direct op aanspreken! 

Horstger
Een foto van Corné en Michaël als bureaublad instellen! Als deze heren mijn kinderen vanaf het beeldscherm toekijken dan stoppen mijn kinderen vanzelf sneller toch?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Internettips van ouders
Sluiten