Redactie
Redactie Autisme 19 jun 2018

Ipad nieuw middel bij diagnose autisme

Veel kinderen met een vorm van autisme zijn net even wat gekker op hun Ipad of smartphone, dan kinderen zonder autisme. En dat zou wel eens een groot voordeel kunnen zijn bij het stellen van een diagnose.

Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Strathclyde in Schotland blijkt dat kinderen met autisme op een andere manier swipen en navigeren tijdens het gamen.

Nieuwe inzichten

Op zich niet heel interessant zou je misschien denken; maar niets is minder waar. Hoewel het onderzoek slechts onder een kleine groep van 37 kinderen is gedaan, heeft het interessante nieuwe inzichten opgeleverd over de motoriek en bewegingen van kinderen met autisme ten opzichte van kinderen zonder. Het ontdekken van deze verschillen kinderen kan bijdragen aan een nieuwe en makkelijke manier om de diagnose autisme bij kinderen te stellen.

Doorbraak

‘Dit is mogelijk een grote doorbraak op het gebied van vroege diagnose van autisme, omdat dit stressvolle en dure onderzoeken overbodig maakt,’ zegt onderzoeker Jonathan Delafield-Butt. Een vroege diagnose van autisme is belangrijk volgens de onderzoeker, omdat dit ouders de mogelijkheid geeft om vroegtijdig de juiste hulp voor hun kind aan te trekken. Het zou dus zomaar kunnen dat Ipad en smartphones binnenkort door deskundigen worden ingezet bij het beoordelen of een kind autisme heeft.

Bron: parents.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Ipad nieuw middel bij diagnose autisme
Sluiten