Redactie
Redactie Social media 21 jun 2018

Ipad: prima medicijn om te kalmeren

Moet je kind binnenkort het ziekenhuis in voor een operatie? Vergeet de Ipad of tablet niet mee te nemen! Kinderen blijken hier minstens zo kalm van te worden als van kalmeringspillen.

Uit Frans onderzoek blijkt dat even gamen op de iPad voor een operatie hetzelfde kalmerende effect heeft op kinderen als medicijnen. Aan het Franse onderzoek deden 112 kinderen tussen de vier en tien jaar mee die vlak daarna een operatie ondergingen.

Net zo kalmerend

De ene helft van de kinderen kreeg een kalmerend middel voor hun operatie, de andere helft mocht in plaats daarvan twintig minuten gamen op de iPad voordat ze geopereerd werden. De Ipad bleek hetzeldde resulataat te hebben als het kalmeringsmiddel midazolam. Verpleegkundigen en ouders die betrokken waren bij het onderzoek waren enthousiast over de resultaten. Zo hoeft een kind geen chemische stofjes te nemen om gekalmeerd te worden en hoe minder troep in die lijfjes, hoe beter natuurlijk.

Minder stress

“Onze studie toont aan dat de angst van kinderen en ouders niet alleen verminderd kan worden door midazolam, maar ook door het gebruik van de iPad”, zo vertelt onderzoeker Dominique Chassard van de Hospices Civils in Lyon. “Het is een niet-farmacologische tool die stress verminderd zonder een kalmerend middel te gebruiken.” Maar waarom werkt dit nou zo goed? Volgens de onderzoekers zijn de kinderen door het gamen afgeleid en ervaren ze daarom minder stress voorafgaand aan de operatie.

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Ipad: prima medicijn om te kalmeren
Sluiten