Redactie
Redactie Feestdagen 19 jun 2018

Jarig

Voor kinderen is het de belangrijkste dag van het jaar: hun verjaardag. Ouders zijn vaak al ruim van te voren bezig met het plannen van een kinderfeestje, het kopen van de cadeautjes en het maken van de uitnodigingen. Op deze pagina vind je alles over kinderfeestjes, uitnodigingen, traktaties en nog veel meer.

Is je kind jarig op een onhandige dag (bijvoorbeeld met Sinterklaas of Kerst)? Lees hoe andere J/M-ouders dat oplossen.

Algemene tips

Kijk hier voor algemene informatie over de duur van het feest, het aantal gasten, uitnodigingen en leuke spelletjes voor het uitpakken van de cadeautjes uit het ‘Verjaardags ideeënboekje – Vijftien verrassende kinderfeestjes, van uitnodiging tot uitzwaaien’ van J/M.

Kinderfeestjes

Tegenwoordig zijn er kant-en-klare draaiboeken voor themafeestjes te krijgen met voorbeelduitnodigingen, spelletjes en bijpassende kleding. Leuke thema’s zijn onder andere prinsessen, ridders, piraten, muziek en een waterfeest.
Fabeltjesfeest
Pokerface-tje
Zwarte Pietenfeest
Winnie de Poeh themafeest

Kijk ook bij schmink- en verkleedtips. Deze zijn oorspronkelijk bedoeld voor carnaval, maar misstaan zeker niet op een kinderfeestje

Cadeaus

Het is elk jaar weer lastig om een leuk cadeau te vinden voor je jarige kind. Wat is bijvoorbeeld leuk en goed speelgoed? Daarnaast moet je weer oppassen dat je je kind niet te veel verwent.

Traktaties

Trakteren op school hoort er natuurlijk ook bij. Wat zijn leuke en gezonde traktaties en hoe maak je ze?

De GGD Zaanstreek-Waterland heeft een eigen site voor gezonde traktaties.

Trakteertips:

  • Fruit is het gezondst om uit te delen. Besprenkel fruit met citroensap om bruinverkleuring tegen te gaan.
  • Hartige traktaties als chips, popcorn of zoutjes bevatten meestal veel calorieën en verzadigd vet, waardoor kinderen vaak hun broodtrommel niet meer leeg eten.
  • Snoep, waar bijna altijd veel suiker in zit, is weer slecht voor de tanden en sommige kinderen reageren slecht op suiker.
  • Geef kleine cadeautjes in plaats van iets te eten.
  • Combineer iets gezonds met een klein snoepje (fruit met snoepgezicht bv)

Knutselen niet nodig

Fijn om te weten voor ouders zonder tijd, geduld of creativiteit: een ingewikkelde, tijdrovende knutseltraktatie hoeft voor de meeste kinderen niet eens, het trakteren zelf vinden ze al een feest. (uit J/M onderzoek naar trakteren)

J/M-TV

Websites

www.traktatietips.nl
www.genysoeteman.nl
www.gezondtrakteren.nl

Reageer op artikel:
Jarig
Sluiten