Redactie
Redactie Persoonlijke verhalen 22 jun 2018

Jeugddroom

Als kind wilde ik al een ouderwets en gezellig kindertehuis beginnen. Gewoon een kasteel van een huis kopen en alle kinderen die geen papa en mama meer hebben een thuis geven. Met spelletjes en leuke kamers, gezelligheid en allemaal samen. Eigenlijk is mijn jeugddroom voor een groot deel uitgekomen. En wie kan dat nou zeggen tegenwoordig?!

Ik ben namelijk professioneel opvoeder geworden; moeder van een gezinshuis. Inmiddels doen ik dit werk alweer zo'n drie jaar. Of nee, dat zeg ik verkeerd. Het is geen werk. Dat zeg ik ook altijd tegen iedereen en dat meen ik echt. Het is een manier van leven. Een leven veranderende keuze die je maakt samen met je gezin; want dit doe je echt met z’n allen. En die keuze maakte ik samen met mijn man en Cees alweer jaren geleden.

Weekendpleegouders

Toen onze biologische zoon Cees, 5 jaar oud was, zijn mij man en ik begonnen als weekendpleegouders. We kregen een tweeling in huis; ondeugend, energiek (logisch: allebei ADHD…) en een hechtingsprobleem. Ook hadden ze, als ik achteraf terugkijk, een trauma opgelopen wat nog lang niet verwerkt was met hun 4 jaar. Maar wat was het leuk! We zijn ruim anderhalf jaar hun weekendopvang geweest, zo’n 1  à 2 weekenden in de maand. En ja hoor, waar we bang voor waren gebeurde; we raakten bevangen door de ‘pleegzorgkoorts’. En die is nooit meer weggegaan; we besloten we om een kindje langdurig op te vangen.

Tekraj en Roos

Na de nodige gesprekken en onderzoeken mochten we onze eerste pleegzoon Tekraj ophalen bij zijn crisispleegouders. Een donker ventje van 8 maanden met grote zwarte kijkers die gereserveerd de wereld inkeek. En dat is altijd zo gebleven. Twee jaar later hebben we via dezelfde crisispleegouders een prachtige dochter gekregen; Roos, toen 10 maanden oud. Een schattig mokka-kleurig meisje met mooie krulletjes. Zo schattig als ze toen was, zo ondeugend en extravert is ze nu trouwens.

Zo werden we de (pleeg)ouders van drie fantastische kinderen. Toch kon er best nog wat bij, vonden we. Maar dat het zoveel kinderen zouden worden, had zelfs ik nooit kunnen bedenken. Op dit moment zitten we 's avonds met maar liefst acht kinderen aan tafel. Zoals ik al zei; mijn jeugddroom om een gezellig kindertehuis te beginnen is toch een beetje uitgekomen!

Wil je ook pleegouder of gezinshuisouder worden en hier meer over weten? Kijk dan op: www.pleegzorg.nl of op www.triviumlindenhof.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Jeugddroom
Sluiten