Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Gedrag augustus 30, 2018

Jongen met autisme raakt zijn knuffel kwijt en het internet reageert heel lief

Als je kind z’n favoriete speelgoed verliest, is de wereld te klein. Een kind is in veel gevallen dan ontroostbaar. Zeker voor kinderen met autisme kan lastig zijn om die gewenning los te laten en te onthechten. Want hoe troost je ze als ze hun beste vriend verloren zijn? Vader Matt overkwam hetzelfde met zijn zoontje Jack die autisme heeft.

Matt besluit er een noodkreet uit te gooien op Twitter, in de hoop dat iemand de beste vriend van Jack heeft gevonden. Het bericht ging viral en binnen de kortste keren kwam er ontzettend veel aandacht voor de vermiste Bear en zijn eigenaartje. Bear is niet gevonden, maar er ontstonden wel hartverwarmende alternatieven.

Matt: ‘Of we Bear uiteindelijk nu wel of niet op een dag terugvinden, een ding is zeker: er bestaat ongelofelijk veel ‘goeds’ op de wereld. Dit raakt me echt en ik voel me nederig.’

Sommigen waren bereid hun eigen knuffel af te staan

Of een nieuwe teddybeer voor hem maken

LEES OOK: Kan je kind (nog steeds) niet zonder knuffel? Maak je geen zorgen

Bijna identieke teddybeer

Maar dan komt daar de ultieme oplossing, een redder in nood heeft een vrijwel identieke teddybeer naar het gezin opgestuurd. Al is deze wel net iets pluiziger en schoner, merkt papa op.

Vader Matt: ‘We hebben Jack verteld dat zijn nieuwe vriend ook alle herinneringen deelt die hij met Bear gemaakt heeft en dat hij hetzelfde hart heeft. Jack heeft hem Cuddly Bear genoemd. Hij mist overduidelijk nog steeds zijn vriend. Maar we kunnen aan hem merken dat hij zich gerustgesteld voelt met zijn nieuwe vriend.’

Dit vind je misschien ook interessant:

Ontroerend: Vader schrijft een nieuw ‘rapport’ voor zijn dochtertje met autisme

Huffington Post

Reageer op artikel:
Jongen met autisme raakt zijn knuffel kwijt en het internet reageert heel lief
Sluiten