Redactie
Redactie Ingrijpende Gebeurtenissen 21 jun 2018

Kauwgombel tegen kindermishandeling

De landelijke Week tegen Kindermishandeling is vandaag begonnen. Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik vraagt deze week op een bijzondere manier aandacht voor dit probleem.

Op sociale media wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie om een foto van jezelf met een kauwgombel te delen met daarbij de hashtag #laatzenietbarsten. Op de website van Taskforce staat een kant en klare kauwgombel, die je kunt toevoegen aan een foto van jezelf. Deze foto kun je vervolgens delen op social media. Je kunt er ook voor kiezen je profielfoto aan te passen. Wil je ook meedoen aan deze actie? Kijk dan hier.

119.000 selfies

De organisatie hoopt 119.000 selfies met kauwgombel te verzamelen, wat symbool staat voor de 119.000 slachtoffers van kindermisbruik die Nederland jaarlijks telt. Inmiddels zijn er al ruim 200 selfies gedeeld. Zaterdag is de actie afgelopen en maakt Taskforce van alle foto's één grote foto die het gezicht van een kind voorstelt.

Kom in actie

Naast de actie doet de Taskforce ook een oproep aan iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Kauwgombel tegen kindermishandeling
Sluiten