Gaan jij en je partner uit elkaar? 5 x boeken voor je kind over de scheiding

Wanneer jij en je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, is het vaak lastig om het daar met kinderen over te hebben. Praten met je kroost over de scheiding is namelijk een gevoelig onderwerp. Boeken kunnen dan helpen de scheiding bespreekbaar te maken.

En dus delen we vijf exemplaren die informatief zijn en waarmee jou kind een beter idee krijgt van wat hem of haar te wachten staat.

Kinderboeken over scheiding

Welke leeftijd je kind ook heeft, een scheiding van zijn of haar ouders heeft altijd impact. Het is daarom belangrijk dat je zoon of dochter de tijd en ruimte krijgt om dit te verwerken. Een kinderboek kan dan helpen om lezenderwijs te wennen aan de nieuwe situatie. Benieuwd welke boeken helder en informatief zijn? We delen vijf kinderboeken over scheiding!

1. Sloompje slak, het gebroken huis

Bron:

2. Thuis bij allebei

Bron:

3. Julia heeft twee huizen

Bron:

4. Van alles twee

Bron:

5. Ik hoor bij jullie allebei

Bron:

Co-ouderschap

Een scheiding is een emotioneel proces. Niet alleen voor jullie als ex-geliefden, maar natuurlijk ook voor jullie kinderen. Co-ouderschap kan een methode zijn om hier goed mee om te gaan. Voorwaarde is wel dat het co-ouderschap een succes is. Hier lees je de tien belangrijkste aandachtspunten.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Gaan jij en je partner uit elkaar? 5 x boeken voor je kind over de scheiding
Sluiten