Sophie Nortier
Sophie Nortier Vrije Tijd 1 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Reis mee met de Kinderboekenweek!

De Kinderboekenweek gaat weer van start. Dit jaar met als thema ‘Reis mee!’.

Elk jaar is het in oktober weer tijd voor de Kinderboeken week en dit jaar is ‘ie van 2 tot 13 oktober. Oké, oké, niet echt een week, maar hoe langer hoe beter! Want ook dit jaar is de elfdaagse Kinderboekenweek weer volop gevuld met activiteiten rond boeken.

Het Kinderboekenweekgeschenk

In de meeste boekwinkels en bibliotheken kun je ervoor terecht; het kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar het boekje Haaientanden van Anna Woltz.

Haaientanden gaat over het meisje Atlanta van elf. Ze heeft het waanzinnige plan om in vierentwintig uur rond het IJsselmeer te fietsen. Maar als ze net is begonnen aan de belangrijkste fietstocht van haar leven, knalt ze keihard tegen de fiets van Finley aan. Hij is even oud als zij, vrolijk, grappig én mysterieus. Finley is namelijk weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden. Gaat deze ontmoeting haar pech of juist geluk brengen?

Het Prentenboek

Daarnaast is er voor de jongere kids het Prentenboek geselecteerd dat speciaal tijdens de Kinderboekenweek voor een lagere prijs verkrijgbaar is. Dit jaar is dat André het astronautje op zoek naar Laika, geschreven door André Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert.

Hierin gaat André het astronautje samen met Valentina op zoek naar hun hond Laika, die ervandoor is gegaan met de raket. Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden.

Evenementen

Waarschijnlijk wordt er ook aandacht aan besteed op school, met een uitstapje naar de Bieb of een extra bezoekje van de Bibliobus. Maar er wordt ook van alles georganiseerd rond de Kinderboekenweek waar ouders hun kids mee naartoe kunnen nemen. Hier alvast een paar opties:

Kinderboekenruil
Op zondag 13 oktober is er een Kinderboekenruil georganiseerd op station Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je er terecht om een boek te ruilen in de boekenkast. Daarnaast wordt er ook voorgelezen door conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers.

Schrijverstour Kinderboekenweekgeschenk
Anna Woltz reist de hele week door het hele land om haar boek te promoten. Ze gaat langs allerlei bieb’s en boekwinkels. Check hier alle stops van de tour.

Schrijverstour Prentenboek
Ook André Kuipers en Natascha Stenvert doen een tour en gaan allerlei boekwinkels en bibliotheken langs voor interviews, presentaties en signeersessies. Check hier de plaatsen die zij zullen bezoeken.

Griffels en Penselen

De Kinderboekenweek is elk jaar hét moment dat de Griffels en Penselen worden uitgereikt, voor het best geschreven boek en het mooist geïllustreerde boek. En voor wie er tijdens de herfstvakantie een dagje Amsterdam in de planning heeft; de illustraties van de acht boeken die worden bekroond met de Zilveren Penseel zijn tot 16 februari te bekijken in het Rijksmuseum.

Meer activiteiten rond de Kinderboeken week vind je op hun website

Lees ook: Lezen met je kids: met deze 7 tips maak je echte boekenwurmen van ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.

Reageer op artikel:
Reis mee met de Kinderboekenweek!
Sluiten