Redactie
Redactie Gezondheid 21 jun 2018

Kinderen steunen zieke klasgenoot door hoofd kaal te scheren

Een hele school met kale kinderen? Op de Amerikaanse basisschool Meridian hebben 80 kinderen hun hoofd kaal laten scheren. Een bijzondere manier om hun klasgenootje een warm hart toe te dragen.

Kanker

De 9-jarige Marlee Pack kreeg een jaar geleden te horen dat er een vorm van kanker was geconstateerd. Door de zware chemokuren verloor ze haar haar, met een kaal hoofd tot gevolg. Om hun klasgenootje een hart onder de riem te steken besloten veel leerlingen op de school om ook hun hoofd kaal te scheren.

Samen kaal

Het beste vriendinnetje van Marlee wilde iets doen om Marlee warm te verwelkomen op school. Haar eerste ingeving was haar vriendin een van haar haarlokken geven. Maar het tweede idee van de kleine Cameron was misschien nog wel veel mooier. Ze wilde gewoon samen met Marlee helemaal kaal zijn.

Hype

Toen het idee van Cameron zich verspreidde door de gangen van de school bleek het plan al snel een groot succes. Uiteindelijk hebben 80 leerlingen, drie juffen, de directie en zelfs een moeder van een van de andere kinderen hun hoofd kaal laten scheren. Niet alleen om Marlee welkom te heten, maar ook om geld op te halen. Met hun actie wisten zij 25.000 euro op te halen voor onderzoek naar kinderkanker.

Fijn

Aan de Amerikaanse nieuwsshow TODAY laat Marlee weten dat ze het fijn vindt om niet de enige te zijn op school die kaal is. Bij haar eigen juf was het kapster Marlee die de tondeuse ter hand mocht nemen. Een mooi gebaar, met een gelukkig meisje als resultaat.

 

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Kinderen steunen zieke klasgenoot door hoofd kaal te scheren
Sluiten