Kip 747


Gebakken kipvleugeltjes op een landingsbaan van rozijntjesrijst

Moment van de dag: diner
Menugang: hoofdgerecht
Soort gerecht: kipgerecht met rijst
Vegetarisch: nee 
Keuken: hollands
Seizoen: hele jaar
Gelegenheid: met kinderen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstechniek: bakken, koken
Bereidingstijd: ca. 25 min. 
Prijsindicatie: gemiddeld
Aantal personen: 4

Kcal: 688
Kj: 2890
Eiwitten: 25
Vet totaal: 24
Vet verzadigd: 5 
Vet onverzadigd: 19
Koolhydraten: 93
Suikers: 32
Natrium: 789
Vezels: 10

Ingrediënten
25 g rozijnen
300 g witte rijst
500 g kippenvleugeltjes
1½ el lichtbruine basterdsuiker
4 el tomatenketchup
600 g fijngesneden groene kool
2 el Blue Band Vlees & Jus
2 el Blue Band Vloeibaar

Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze droog.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

Bestrooi ondertussen de kippenvleugeltjes met wat peper en zout. Meng 1 eetlepel suiker met de ketchup.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Blue Band Vlees & Jus. Wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de kippenvleugeltjes erin en bak ze in een paar minuten aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en bak ze 15 minuten.

Bestrijk de kippenvleugeltjes na 15 minuten bakken (met behulp van een kwastje) met het ketchupmengsel en bak nog 5 minuten. Keer ze tussentijds geregeld om.

Verhit ondertussen 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een wok, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en roerbak de kool 10 minuten. Voeg ½ eetlepel suiker, de rozijnen, ½ theelepel peper en wat zout toe. Schep de warme rijst erdoor.

Verdeel de rijst over 4 borden en leg de kippenvleugeltjes ernaast.

Reageer op artikel:
Kip 747
Sluiten