Redactie
Redactie Blogs 22 jun 2018

Kit’s eerste zwemles

Zwemles is al een lastig iets en helemaal als je wat moeilijker leert zoals Kit. Maar ze is nu zes jaar dus we wilden nu er toch wel eens mee beginnen.

Toen ik haar aanmeldde heb ik verteld dat Kit Down heeft. Het zwembad zag het gelukkig wel zitten om Kit in de les te hebben en zo kwam ze op de wachtlijst. Na 3 maanden kon Kit eindelijk beginnen.

Nieuwe badpak

Kit is helemaal klaar voor haar eerst zwemles. “Mam, echt zin in!” Vol goede moed en met een nieuwe badpak aan staat ons lieve grietje klaar om opgehaald te worden uit de kleedkamer. Er zijn kindjes die moeten huilen en daar is Kit wel wat bezorgd om. “Kindje huilen, mama?”

Trots

Ik vind het spannend, maar probeer niets te laten merken. Ik ben zo trots op haar, dat ze zich in deze nieuwe en spannende situatie weet te redden. Ik denk terug aan toen ze net geboren was en ik als kersverse down-mama alle beren op de weg zag. Kan Kit ooit lopen? Kan ze ooit praten? En nu, bijna 6 ½ jaar later, loopt ze vol trots met 15 andere kinderen naar haar eerste zwemles.

Glijbaan

Aan het einde van de les mogen we even mee kijken. Alle kinderen laten trots zien wat ze hebben geleerd. Dan mogen ze nog even van de glijbaan. Kit klimt zelf het bad uit en loopt er naartoe. Ik zie hoe ze alle kindjes voor laat gaan en ze ook nog de glijbaan afhelpt door ze een goede duw in hun rug te geven. Niet helemaal de bedoeling… Ik loop er naartoe. “Ikke eng mama.. “Welnee,” zeg ik. Ik pak haar hand om haar van de glijbaan te helpen. Ze koppie onder het water in. Dan komt Kit boven. Blij zwaait ze naar me. “Echt leuk mam!”

Reageer op artikel:
Kit’s eerste zwemles
Sluiten