redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Klaar voor de start?

Soms loopt het allemaal gesmeerd. En soms functioneert zo’n co-ouderend stiefgezin voor geen meter. Dit is zo’n moment. Aan het einde van de zomervakantie en aan de start van een nieuw schoolseizoen. Wat een hel…

We weten inmiddels dat aan het einde van de zomervakantie diverse spullen teruggeruild moeten worden. Even weer de T-shirts, sportspullen en onderbroeken middelen zodat er weer voldoende van alles in elk huis is. Ik zwijg maar over de spulletjes die na de tienertoer nog niet teruggekomen zijn. Dat lijkt me iets voor zoonlief zelf om te regelen. De ouders zijn namelijk al best druk om de rest te regelen. Zeg maar gerust: oververhit.

Mijn stiefdochter gaat nu ook naar de middelbare school en we hebben voor haar keurig de week in tweeën gehakt. Ze wil liever niet zeven dagen achter elkaar de hond bij mama missen (lief hè). Dus laat ze haar boeken op school en vertrekt ze woensdagochtend hier en gaat ze uit school naar mama. Dan is er ook nog eens in beide huizen elke middag iemand thuis om haar op te vangen. Top! Totdat iemand de voetbaltraining verplaatste van woensdag naar dinsdag. Of ze dan het schema om kon draaien; eerste helft van de week bij mama en tweede helft bij ons. Uhhh… Nee. Het puzzelwerk is hilarisch, maar ons werk en de oppasconstructie rondom onze dochter laten zich niet voegen. En dus rijden we op dinsdag met z’n allen een extra rondje naar het dorp om haar te halen en te brengen.

Ik kom er ook ineens achter dat het schema scheef uit de zomervakantie is gerold: de weken sluiten niet meer aan op de weekendindeling en die stond al vast wegens feesten en partijen. Ik bel met de moeder van de kinderen terwijl mijn man mijn voicemail inspreekt. Tuut. Blieb. De kinderen toch maar allebei halverwege de week overgooien. Stiefpapa rijdt een extra rondje om alles op te halen.

Ik kom er ook achter dat mijn stiefzoon in tegenstelling tot zijn zusje helemaal geen zin in school heeft en besloten heeft om alles in de lastminute modus te doen. Hij heeft wel veel zin in zijn vrienden en lapt aan de lopende band afspraken met ons aan zijn laars. Weer overleggen met zijn ouders, piep, blieb, tuut.

Stiefzoon komt erachter dat hij de simlock van zijn telefoon niet kan ontgrendelen. Stiefdochter komt erachter dat ze nog geen kicksen heeft gekocht.

We zijn elkaar ontwend. De laatste vier weken van de zomervakantie waren de kinderen niet hier. Ik moet zeggen dat ik het heerlijk eenvoudig vond. En ik moet ook zeggen dat ik flink haper en sputter bij alle gympies, tassen, bekers en borden met eten die ik overal in huis terugvind nu ze er weer zijn.

Ik had bedacht om even met z’n allen rond de tafel te gaan zitten. Een soort huisraad, een vergadering met lekker eten en ijs toe en dat we dan rustig alle zaken met elkaar konden bespreken. Dingen als: hoeveel uur kan je achter elkaar whatsappen zonder dat je debiel wordt, ruim je bord op na het eten en gooi je vieze kleren in de was. Dat leek me een beter idee dan een stiefmoeder die schuimbekkend door het huis trekt.
Maar ik was vergeten dat het dinsdag was en dat stiefdochter dus moest voetballen en dat mijn man haar moest halen en dat ze allebei niet konden mee-eten. En dat ik mijn dochter naar bed moest brengen en dat die ook stuitert van de eerste schoolweek. En dat ik daarna te uitgeteld was om ook nog maar iets tegen iemand te zeggen.
Welkom terug!

Reageer op artikel:
Klaar voor de start?
Sluiten