Knapperige omelet

Omelet met chips erdoor? Niets gezonds aan, maar reken maar dat je kinderen hier blij van worden. En als je het niet elke dag eet, kan het best een keertje.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2,5 eetl olijfolie
  • 8 eieren
  • 100 gr naturel chips

Bereiding

  • Breek de eieren in een kom en klop ze met een (ballon)garde heel schuimig.
  • Voeg de chips beetje bij beetje toe maar laat ze niet kapotgaan.
  • Week ze 1 minuut in het ei.
  • Zet een pan (25 cm) met antiaanbaklaag op niet te hoog vuur en doe er 2 theelepels olie in.
  • Giet het mengsel in de pan en roer voorzichtig met een rubber spatel.
  • Maak de omelet met behulp van de spatel los van de rand van de pan.
  • Laat de onderkant van de omelet in 40 seconden opstijven.
  • Leg een bord op de pan, hou zowel het bord al de pan vast, draai het geheel voorzichtig om en laat de omelet op het bord glijden.
  • Zet de pan op het vuur en doe er weer 2 theelepels olie in.
  • Laat de omelet van het bord in de pan glijden, zodat de ongare kant in contact komt met de hitte.
  • Bak de omelet nog eens 20 seconden. Schep de omlet op een bord en zet hem op tafel.
Reageer op artikel:
Knapperige omelet
Sluiten