Knuffelen: fijn en gezond

We knuffelen met onze kinderen omdat we van ze houden. Maar wist je dat het ook nog eens voordelen heeft voor de gezondheid en ontwikkeling van je zoon of dochter? 6 redenen om je kind veel te (blijven) knuffelen!

1. Geluk

Tijdens het knuffelen komt het hormoon oxcycotine vrij. Deze stof zorgt ervoor dat je je blij voelt. Ook kan er endorfine worden aangemaakt. Ook dat zorgt voor een gelukkig gevoel. Overigens komt dit stofje ook vrij als je chocolade eet, maar een knuffel aan je kind geven is een beter idee.

2. Gezondheid

Knuffelen verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en word je minder snel ziek. Kortom, knuffelen is dus ook goed voor de gezondheid van je kind.

3. Slimmer

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van kinderen die regelmatig geknuffeld worden, zich beter ontwikkelen dat de hersenen van kinderen die verwaarloosd worden. Van veel knuffelen word je kind dus ook nog eens slimmer!

4. Pijnstiller

Is je kind gevallen? Er is geen beter medicijn dan een dikke knuffel! Ook hierbij speelt het stofje oxytocine een rol; deze verhoogt namelijk de pijngrens en zal de pijn verminderen als je je kind knuffelt na een valpartij.

5. Angstremedie

Nergens voelt je kind zich zo veilig als in jouw armen. Vindt je zoon of dochter iets eng, dan zal hij graag bij jou willen schuilen. De angst is dan zo weg. En is je kind geschrokken, dan zorgt een goede knuffel ervoor dat je kind zo weer rustig is.

6. Sterke band

Knuffelen versterkt de band in een relatie. Dit geldt voor je relatie, de band met je ouders en vrienden en zeker ook met je kind. Het is bewezen dat baby’s die veel geknuffeld worden zich gezonder en beter aan hun ouders hechten. En ook als je kind ouder is, zorgt knuffelen voor een sterke band. Het is zelfs goed voor pubers (als zullen ze nooit toegeven dat ze het fijn vinden!).

Reageer op artikel:
Knuffelen: fijn en gezond
Sluiten