Redactie
Redactie Straffen en Belonen 19 jun 2018

‘Koek alsjeblieft’: lesje in beleefdheid

Op een school in Utrecht krijgen leerlingen korting als zij beleefd een koek of croissant bestellen in de kantine. Wie ‘koek alsjeblieft’ zegt betaalt in plaats van €1,50 slechts €1,-.

Begin deze week begon het Utrechts Stedelijk Gymnasium met een lesje beleefdheid in de schoolkantine. Het simpele woordje ‘alsjeblieft’ bij je bestelling levert je een korting op van 50 cent op een koek en 75 cent op een croissant.

Kort door de bocht

“Het is een beetje opvoedkundig bedoeld,” legt Hanneke Taat uit. De rector van de middelbare school in Utrecht zegt: “Het is altijd druk in de kantine, en als leerlingen dingen willen kopen, zijn ze natuurlijk vaak heel kort door de bocht.” Een van de kantinemedewerkers kwam met het idee om de regel in te stellen. Het trucje was ergens anders opgepikt. “We zien wel wat er gebeurt. We willen graag laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om vriendelijk te zijn tegen een ander,” aldus Taat.

Korting

Echt iets opschieten doen de kinderen niet met de nieuwe maatregel. De koek was namelijk al één euro in de kantine. Beleefdheid wordt dus niet beloond, maar onbeleefdheid wordt gestraft. Wie zijn koek of croissant op een botte manier blijft bestellen, zal extra geld kwijt zijn.

Bron: RTL Nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
‘Koek alsjeblieft’: lesje in beleefdheid
Sluiten