redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Koekie wil zijn geld afgeven

Tussen al het gezeik met instanties door, een ingrijpende rechtszaak en nog wat minder plezierige gebeurtenissen, gebeurde er iets wat me tot een intens gelukkige pleegvader maakte.

Rosa, de 27-jarige dochter van mijn vrouw, is sinds een stel maanden flink verliefd. Op Adil, een even oude man. Niet alleen Rosa is verliefd op Adil. In even hevige mate is Koekie, onze 11-jarige pleegzoon, dat ook. Ik moet het doen met af en toe een vluchtige kus van Koekie, Adil wordt er onder bedolven. Vanaf het moment dat Koekie hem leerde kennen.

Toen we het goede nieuws kregen dat Rosa wellicht zwanger was, ging Koekie helemaal uit zijn dak. ‘Wat ben ik dan? De broer van het kind?’ We moesten hem corrigeren. ‘Nee, jij bent dan de oom.’ Hij raakte in een staat van totale opwinding. ‘Cool!!!! Dan ben ik oom!!!!’ Nog nooit zag ik hem zo blij en gelukkig.

Deze zomer gaat Koekie in Amerika, tijdens onze vakantie, een iPad kopen. Daar heeft hij lang voor gespaard. Zijn zakgeld geeft hij al tijden niet meer uit, voor zijn verjaardag wilde hij graag geld om aan het bedrag te komen dat nodig is voor de aanschaf van die iPad.

Maar opeens had hij een andere bestemming gevonden voor zijn spaargeld.
‘Dat geld is voor Adil,’ zei hij.
‘Huh,’ zei ik.
‘Ja,’ zei hij vastberaden. ‘En met dat geld kan Adil dan een ring kopen voor Rosa.’

‘Koekie,’ zei ik, ‘weet je dat zeker? Dan heb je geen iPad?’
‘Nou en,’ zei hij, ‘ik wil dat Adil een mooie ring aan Rosa geeft.’

Voorlopig is hij niet van dit voornemen af te brengen. Ook niet als Rosa hem toespreekt. Nog nooit heeft hij zo erg iets gewild.

Ik weet dat het niet altijd verhalen vol rozengeur en maneschijn zijn die ik hier schrijf. Maar toen dit gebeurde, begon de zon heel hard te schijnen. Wat een kerel, die Koekie. En wat heeft hij een lange weg afgelegd in die nu bijna drie jaren dat hij bij ons woont.

Nou, dat wilde ik dus even laten weten.

Reageer op artikel:
Koekie wil zijn geld afgeven
Sluiten