Kookkaravaantje: yoghurttoetje plus Marokkaanse koekjes

Uit Kookkaravaantje: yoghurttoetje (Rajb met honing, noten en ras el hanout) plus Marokkaanse koekjes.

Rajb met honing, noten en ras el hanout

Voor 1 glas

  • 2-3 el rajb of turkse/griekse yoghurt 
  • 1 el honing 
  • 1 el gehakte gemengde noten 
  • 1 tl suiker 
  • ¼ tl ras el hanout 
  • toefje munt

Bereiding:
1. Doe de helft van de noten onder in het glas en giet de honing erover. 
2. Klop de yoghurt even op en schep die op het laagje honing met noten. 
3. Meng de ras el hanout door de suiker en strooi die samen met de rest van de noten over de yoghurt. Garneer met een toefje munt.

Marokkaanse koekjes

Vulling:

  • 100 gr amandelen 
  • 100 gr walnoten 
  • 50 gr suiker 
  • 1 el oranjebloesemwater 
  • 75 gr in blokjes gesmolten 
  • 1 tl kaneel

Deeg: 

  • 2 grote vellen filodeeg 
  • 50 gr boter 
  • 2 eierdooiers

Garnering: 

  • klein kopje vloeibare honing 
  • geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Rooster de amandelen en laat ze afkoelen op keukenpapier. Hak ze samen kort met de walnoten in een keukenmachine. 
  3. Smeer een bakplaat in met gesmolten boter. 
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom: suiker, amandelen en walnoten, kaneel en boter en meng het met je handen. 
  5. Leg een groot vel filodeeg op de bakplaat en smeer de vellen in met gesmolten boter. 6. Verdeel de vulling over het deeg door het tussen je vingers te verkruimelen. Niet te dik, anders kan je moeilijk rollen. 
  6. Rol het deeg met de vulling op. Smeer de rand die overblijft in met een beetje eierdooier. Plak de rol dicht. 
  7. Snij er plakjes van 2 cm van. 
  8. Leg deze koekjes op de ingevette bakplaat. Smeer ze aan de bovenkant in met eigeel en bak ze in 10 min in de oven. 
  9. Garneer ze met honing en sesamzaadjes.
Reageer op artikel:
Kookkaravaantje: yoghurttoetje plus Marokkaanse koekjes
Sluiten