Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018

Koopkracht gezinnen met kinderen stijgt

Merk jij het altijd aan je portemonnee als het einde van de maand weer in zicht is? Als het goed is, is dit in 2016 voorbij. Veel gezinnen met kinderen gaan er dan flink op vooruit volgens het Nibud.

Dit jaar heeft het Nibud weer onderzoek gedaan naar de koopkracht onder Nederlanders en de uitkomst is positief: voor het eerst sinds jaren zullen gezinnen weer meer te besteden hebben.

Vooral werkende ouders zullen in 2016 meer geld overhouden. Maar ook voor gezinnen met drie kinderen zal de koopkracht flink toenemen. Stellen met een bruto jaarinkomen van tussen de 20.000 en 35.000 euro en drie kinderen zullen dit jaar 181 euro per maand meer overhouden.

Waar komt de stijging vandaan?

Veel van deze veranderingen zijn helaas niet te zien op ons loonstrookje. De stijging van het belastbaar inkomen hebben we namelijk onder andere te danken aan stijging van de zorgtoeslag, kindgebonden budget, kindertoeslag én een toename van de combinatiekorting.   

Bij gezinnen in de bijstand is slechts een kleine toename van 6 tot 17 euro per maand te zien. Gepensioneerden zullen er het komende jaar zelfs op achteruit gaan.

Bron: RTL Nieuws en Nibud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Koopkracht gezinnen met kinderen stijgt
Sluiten