Overgebleven kruidnoten appelcrumble

Wat doe je met die overgebleven kruidnoten (of pepernoten) en chocoladeletters? Iets lekkers maken natuurlijk! Dit lekkere nagerecht bijvoorbeeld. Je hebt alleen nog 4 appels, vanillevla en eventueel wat suiker nodig en klaar ben je!

Ingrediënten

  • Kruidnootjes of pepernoten
  • Chocoladeletter
  • Suiker
  • 4 appels

Bereiding

  • Doe de kruidnoten in een plastic zakjes, sluit deze af en sla ere en paar keer op zodat de kruidnoten breken.
  • Strooi dit zakje leeg op de bodem van een ingevette schaal of een paar kleine ovenschaaltjes (1 per persoon).
  • Schaaf de chocoladeletter of breek deze in hele kleine stukjes.
  • Verdeel de chocolade over de kruidnoten.
  • Strooi een klein beetje suiker overheen.
  • Snijd de appels in stukjes en verdeel de stukjes over de kruidnotenmengsel.
  • Doe hier eventueel nog wat gestampte kruidnoten overheen.
  • Zet de schaal een half uurtje in de oven op 180 graden.

Tips

  • Eet de appelcrumble het liefst warm, net uit de oven. Maar ook koud erg lekker.
  • Helemaal af is dit toetje met wat vanillevla erover. En/of met slagroom. Mmmmm!
Reageer op artikel:
Overgebleven kruidnoten appelcrumble
Sluiten