Overgebleven kruidnoten appelcrumble
Wat doe je met die overgebleven kruidnoten (of pepernoten) en chocoladeletters? Iets lekkers maken natuurlijk! Dit lekkere nagerecht bijvoorbeeld. Je hebt alleen nog 4 appels, vanillevla en eventueel wat suiker nodig en klaar ben je!
Ingrediënten
- Kruidnootjes of pepernoten
- Chocoladeletter
- Suiker
- 4 appels
Bereiding
- Doe de kruidnoten in een plastic zakjes, sluit deze af en sla ere en paar keer op zodat de kruidnoten breken.
- Strooi dit zakje leeg op de bodem van een ingevette schaal of een paar kleine ovenschaaltjes (1 per persoon).
- Schaaf de chocoladeletter of breek deze in hele kleine stukjes.
- Verdeel de chocolade over de kruidnoten.
- Strooi een klein beetje suiker overheen.
- Snijd de appels in stukjes en verdeel de stukjes over de kruidnotenmengsel.
- Doe hier eventueel nog wat gestampte kruidnoten overheen.
- Zet de schaal een half uurtje in de oven op 180 graden.
Tips
- Eet de appelcrumble het liefst warm, net uit de oven. Maar ook koud erg lekker.
- Helemaal af is dit toetje met wat vanillevla erover. En/of met slagroom. Mmmmm!