redactie
redactie Eten en Voeding 21 juni 2018

Overgebleven kruidnoten appelcrumble

Wat doe je met die overgebleven kruidnoten (of pepernoten) en chocoladeletters? Iets lekkers maken natuurlijk! Dit lekkere nagerecht bijvoorbeeld. Je hebt alleen nog 4 appels, vanillevla en eventueel wat suiker nodig en klaar ben je!

Ingrediënten

  • Kruidnootjes of pepernoten
  • Chocoladeletter
  • Suiker
  • 4 appels

Bereiding

  • Doe de kruidnoten in een plastic zakjes, sluit deze af en sla ere en paar keer op zodat de kruidnoten breken.
  • Strooi dit zakje leeg op de bodem van een ingevette schaal of een paar kleine ovenschaaltjes (1 per persoon).
  • Schaaf de chocoladeletter of breek deze in hele kleine stukjes.
  • Verdeel de chocolade over de kruidnoten.
  • Strooi een klein beetje suiker overheen.
  • Snijd de appels in stukjes en verdeel de stukjes over de kruidnotenmengsel.
  • Doe hier eventueel nog wat gestampte kruidnoten overheen.
  • Zet de schaal een half uurtje in de oven op 180 graden.

Tips

  • Eet de appelcrumble het liefst warm, net uit de oven. Maar ook koud erg lekker.
  • Helemaal af is dit toetje met wat vanillevla erover. En/of met slagroom. Mmmmm!
Reageer op artikel:
Overgebleven kruidnoten appelcrumble
Sluiten