Lamskoteletten en courgettes

Recepten uit: Het caravan kookboek van Monica Rivron

Courgettes met knoflook en peterselie

Dit gerecht is bijna een maaltijd op zich; het heeft een heerlijk frisse smaak en past vooral goed bij lamsvlees van de barbecue.

Voor 4 personen

  • 6 courgettes 
  • 1 eetl. boter
  • Een scheutje olijfolie
  • Het sap van ½ citroen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • Zout

Bereiding

  • Snijd de courgettes aan de boven- en onderkant bij en snijd ze dan in de lengte in vieren.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en doe dan de courgette in de pan. Bak ze 2-3 minuten op laag vuur; draai de courgette dan om en voeg de knoflook toe. Bak alles 1 minuut en voeg de pijnboompitten toe (kijk goed uit dat ze niet verbranden). Als de stukken courgette aan beide kanten goudbruin zijn, leg je ze op een schaal.
  • Bestrooi ze met de peterselie en zout naar smaak en serveer direct.

Gemarineerde lamskoteletten

Gemarineerd lamsvlees is verrukkelijk, en deze marinade is heel gemakkelijk te maken. Ik maak hem meestal ’s ochtends, leg de koteletten erin, dek de schaal of kom af met plasticfolie en laat de koteletten de hele dag gekoeld staan. 

Voor 4 personen

  • 4 lamskoteletten
  • Marinade
  • het sap van 1 citroen
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 2,5 dl olijfolie

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de marinade in een grote kom of schaal en meng ze met een houten lepel. Leg de koteletten in de marinade en keer ze gedurende de dag minstens één keer om. Ze moeten minimaal 1 uur marineren, maar hoe langer ze staan, hoe meer smaak ze krijgen.
  • Leg de koteletten op de barbecue (of in een koekenpan). De grilltijd is afhankelijk van hoe dik de koteletten zijn en hoe gaar je ze wilt hebben; een middelgrote lamskotelet is na ongeveer 5 minuten per kant nog net iets roze in het midden.
Reageer op artikel:
Lamskoteletten en courgettes
Sluiten