Redactie
Redactie Blogs 21 jun 2018

‘Lekker rustig hè?’

Het is zaterdagmiddag en Bink en ik fietsen samen naar het winkelcentrum. Hij heeft hard gespaard voor zijn nieuwe Lego obsessie en hij hoopt dat hij toch plotseling genoeg geld heeft om dat grote Ninjago-apparaat te kopen.

Ik heb geleerd kinderen hun hoop niet van te voren al af te kappen. Beter eerst nog even genieten van wat misschien gaat komen dan van te voren al weten wat allemaal niet mogelijk is. Toch lekker om een uurtje te dromen van wat je allemaal gaat doen met je nieuwe Lego?

Dan even een teleurstelling in de winkel, maar daarna snel weer verder om te kijken wat je dan wel kunt kopen. Voor Bink werkt het, hij leert met teleurstellingen om te gaan. Want die heeft hij veel door zijn grote dromen die vaak wat moeilijk te volgen zijn door ons. Het heeft namelijk vaak te maken met uitvindingen die in dingen kunnen veranderen waar je van alles mee zou kunnen doen.

‘Lekker rustig zo hè, mama?’
Kit en Dex zijn logeren bij opa en oma, zij willen dit al weken en het gebeurt eindelijk. Bink vindt het ook fijn want dan heeft hij ook ‘eindelijk een beetje rust’.

Stiekem vind ik het ook wel lekker want Kit en Dex zijn de laatste tijd erg bewerkelijk. Hierdoor valt Bink nogal eens buiten de boot en vandaag kan ik hem mijn onverdeelde aandacht geven. Dat betekent dus Lego kopen en daarna samen naar de bioscoop. Helaas is papa de hele middag op cursus maar die zien we bij het pannenkoekenhuis waar we vanavond gaan eten.

Het eerste uur vermaakt Bink zich prima met zijn Lego en ik zit bij hem aan tafel mijn boek te lezen. Ik geniet intens van de stilte in huis. Toch word ik na een uur wat onrustig en weet niet zo goed wat ik met mijn tijd aan moet. De was heb ik net gedaan en er is al gestofzuigd. Niemand hoeft een broodje en er is niets omgevallen.

Als Bink en ik later op het station staan en de trein eraan komt, zie ik zijn blik ineens veranderen. ‘Wat is er mop?’
‘Nou, ik wilde net tegen Kit en Dex gaan zeggen dat ze moesten uitkijken voor de trein… Maar toen zag ik dat ze niet mee waren. Ik begin ze nu toch eigenlijk wel een beetje te missen, mam.’

Ik ook mop.
Rust blijkt toch niet echt ons ding.

Reageer op artikel:
‘Lekker rustig hè?’
Sluiten