Marleen Staal
Marleen Staal Vrije Tijd 21 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Lente knutselen: Met deze handige hack kan jouw kind makkelijk bloemen verven

Het is middag en ergens vanuit de krochten van de woonkamer hoor je de eerste geluiden al: “Ma-ham, ik verveel me!” Wat moet je nu weer uit de kast trekken om de uren te vullen? Nou, niet veel. Het enige dat je nodig hebt is een stuk papier, verf en… een afwasborstel. 

Als je kid(s) een beetje creatief is aangelegd dan wordt de keukentafel bij jullie vast vaak omgetoverd tot een Da Vinvi-waardige werkplek. Zijn je schilder-ideeën op, maar is de koelkast wel weer toe aan een nieuw klieder kunstwerkje? Zoek het dan eens in een andere hoek, om specifiek te zien: zoek het bij de gootsteen.

Hack met een afwasborstel

De mogelijkheden met spullen die je weggooit zijn eindeloos. Is je afwasborstel toe aan vervanging? Doop je oude borstel dan – letterlijk – om als kwast. Want met de kop van je afwasborstel kan je de mooiste bloemen maken. Daar is Monet niks bij.

Dit trucje werkt als volgt. Voor het mooiste effect kun je het beste een ronde afwasborstel gebruiken. Spuit een beetje verf op een wegwerpbordje, doop de kwast hierin en dep vervolgens met de afwasborstel op het papier. Schilder een groene streep als steel erbij en voila, klaar is je bloem!

Voor de variatie kun je ook ander keukengerei gebruiken voor dit soort bloemen, maar ook andere planten. Denk aan bijvoorbeeld vorken om een cactus mee te schilderen of een spatel om grote vlakken mee te schilderen die bloembakken kunnen zijn. Alles is mogelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lente knutselen: Met deze handige hack kan jouw kind makkelijk bloemen verven
Sluiten