Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Ouders 19 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Leuke dingen doen met Vaderdag: 11 tips

Vaderdag staat weer voor de deur. Het is natuurlijk heel leuk om een cadeautje te geven of te maken, maar dit hoeft niet per se. Uiteindelijk is het het leukst als jullie herinneringen creëren met het gezin. En de papa in het zonnetje zetten. De volgende activiteiten zijn heel leuk om te ondernemen met Vaderdag. 

Naar een voetbalwedstrijd
Dit hoeft geen officiële voetbalwedstrijd van een grote club te zijn. Al kan het eventueel wel leuk zijn om een kaartje cadeau te doen voor een latere wedstrijd van zijn favoriete club. Jullie kunnen ook gaan kijken naar een wedstrijd van de plaatselijke voetbalclub. Of naar de voetbaltraining van een van de kinderen.

Bowlen
Bowlen heeft iets unieks: het is niet de meest uitdagende activiteit, maar het kan altijd spannend worden en het is erg gezellig. Tip: geef de kinderen wel een kleine voorsprong om papa in te maken.

Vissen
Als het heerlijk weer wordt, zijn er tal van hobby’s die vaders kunnen uitvoeren. Een daarvan is vissen. Het is ontspannend en gezellig en gaat er niet eens om dat je per se een vis vangt.  Neem ook wat picknickspullen mee om er een compleet dagje uit van te maken. Hup alle benodigdheden in de tas en gezellig gaan relaxen aan het water.

Barbecueën
Mooi weer staat voor barbecue en dan kan papa meteen zijn grill vaardigheden laten zien aan de rest van de familie. Vooral leuk als je van tevoren een cadeau geeft dat hierbij aansluit, bijvoorbeeld een barbecue of grillpakket. Wanneer iedereen klaar is met eten, kunnen jullie het volgende doen:

Samen balspelletjes spelen
Zoals de bal overgooien of zelf een potje voetbal spelen met het hele gezin.

Watergevecht 
Haal de waterpistolen en weerballonnen maar tevoorschijn!

LEES OOK: 6x leuke Vaderdagknutsels

Een dagje uit naar een museum
Houdt de vader des huizes van geschiedenis en kunst? Wie weet is een bezoek aan museum dan iets leuks om hem mee te verrassen. Dit kan natuurlijk ook een niet alledaags museum zijn zoals eentje gericht op de wetenschap of

Een fietstocht
Fietsen is leuk en gezond. Ga deze Vaderdag fietsen met een leuke eindbestemming in het achterhoofd, door bijvoorbeeld naar het zwembad te fietsen of naar een nabijgelegen strand.

Samen klussen
Is de belangrijkste man in jullie leven een echte klusser? Misschien is het dan wel leuk om met het gezin een leuk klusje op te pakken. Denk aan een boomhutje bouwen of een kastje in elkaar zetten. Als de kinderen te jong zijn om zelf gereedschap te gebruiken, kun je ze betrekken bij het schilderen en versieren.

Samen wandelen
Zoek een wandelroute uit waar het hele gezin van kan genieten. Zorg ervoor dat de route niet te lang is en/of dat er voldoende leuke plekken zijn voor tussenpauze. Zo voorkom je dat de kinderen vermoeid raken en pap ze niet uiteindelijk alsnog even op de rug moet dragen.

Filmmarathon 
Als alle buitenactiviteiten door tegenvallend weer toch niet door kunnen gaan, is een filmmarathon nooit mis. Kook of bestel eten waar de vader dol op is. Verzamel alle favoriete films van de vader en jullie filmavond kan beginnen. Dit is gegarandeerd een succesvolle afsluiting van Vaderdag. Deze series zijn het leukst om samen met tieners te kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.