Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 6 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

7x de leukste bordspellen voor een gezellig weekend met het gezin

Mensen gaan al eeuwenlang met z’n allen rond de tafel om een spelletje te spelen. Anno 2020 zijn er een hoop leuke bordspellen op de markt, waar jong en oud aan kunnen deelnemen. We verzamelden de leukste bordspellen voor kinderen, ideaal voor de wat koudere, regenachtige dagen.

Kinderen van nu zijn het liefst de hele dag in de weer met een beeldscherm, maar gelukkig doet een ouderwets bordspel het altijd goed.

Leukste bordspellen voor het hele gezin

Weer eens iets anders dan Netflix en gegarandeerd een succes. Kies hieronder je favoriet!

1. Party & Co Junior

De junior versie van Party & Co is perfect voor kinderen vanaf een jaar of acht. Tijdens het spel voer je grappige opdrachten uit met je eigen team. Onderdelen zijn bijvoorbeeld, schetsen, neuriën en mimiek en gebaren. Snacks op tafel en spelen maar! Je koopt dit spel hier voor 19,99.

2. Doolhof

Dit spel vereist een hoop aandacht van de kleinste spoken. In het doolhof blijft niets zoals het was; de gangen en muren verschuiven steeds! Door de kaartjes te verschuiven ontdek je de geheimen die achter de dikke muren verstopt zijn. De nieuwe wegen die ontstaan leiden je naar verborgen schatten…
Er is ook een versie die speciaal in elkaar gezet is voor jongere kinderen, en extra regels bevat om het spel steeds een stukje lastiger te maken. De gewone versie is voor kinderen vanaf zeven jaar en koop je hier voor 24,95.

3. Halli Galli Junior

Wie nog niet bekend is met Halli Galli, moet vandaag nog naar de winkel. Dit reactiespelletje is zenuwslopend en tegelijkertijd heel grappig en gezellig. Halli Galli Junior is een vereenvoudigde variant van het bekende ‘volwassen’ spelletje met de bel, en daardoor al geschikt voor heel jonge kinderen. Volgens de adviesleeftijd is het spelletje voor kinderen vanaf 4 jaar goed te volgen. Je koopt het hier voor 14,99.

4. Rummikub

Wie kent het niet? Rummikub is het bekende spel waarbij je cijfers en kleuren met elkaar moet combineren. Dit spel verveelt nooit en kun je eindeloos opnieuw spelen. Rummikub is geschikt vanaf acht jaar en je koopt het hier voor 29,99.

5. Monopoly (Junior)

Dit spelletje mag uiteraard niet in onze selectie ontbreken. Monopoly is niet voor niets een wereldberoemd bordspel én het leert kinderen ook nog eens omgaan met geld. Het junior spel is voorzien van eenvoudige spelregels en kan dan ook al gespeeld worden door kinderen vanaf 5 jaar. Daarmee is het een leuke eerste kennismaking met het spel. Het “gewone” Monopoly is geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Dit spel koop je hier voor 31,-.

6. Kroko Loko

Dit spel is een leuke variant op het bekende memory. Wie maakt de langste krokodil met zijn verzamelde kaartjes? Een gegarandeerd succes en al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier. Ook nog eens erg leuk voor je budget want je haalt dit spelletje al in huis voor 10,99.

7. Ik zie je wel

Dit spel is zo simpel en toch zo leuk. Je hebt maar één opdracht, zoek hetzelfde dier op het bord als op het fiche. Door de eenvoud is het spel al te spelen voor kinderen vanaf vier jaar. Leuk dus voor het hele gezin! Je koopt het spel hier voor 23,99.

Lees ook:

5x tips om je kind te stimuleren om alleen en zelfstandig te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.

Reageer op artikel:
7x de leukste bordspellen voor een gezellig weekend met het gezin
Sluiten