Redactie
Redactie Eropuit 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Leukste uitjes voor de meivakantie 2015


Dierentuinen

Alle grote dierentuinen én de kleine dierenparkjes verspreid over heel Nederland vind je op www.zoosite.nl/site/nederland.

Films

Een middagje bioscoop is altijd een fijn vakantie-uitje, zeker als je regenbuien moet trotseren met je kinderen. Onze drie tips voor de meivakantie: 

Kidnep (6+), avontuurlijke familiefilm over Bo, enig kind van rijke ouders, die ontvoerd wordt door Fred. Samen bouwen ze een bijzondere vriendschap op.
Bibi & Tina (AL), de film voor alle paardenmeisjes.
Shaun het schaap (AL) animatiefilm van Nick Park die ook de Wallace & Gromit-films maakte. 

Er zijn wel 24 jeugdfilms in de bioscoop te zien in de meivakantie. Kijk op www.filmladder.nl/kinderfilms voor het totale aanbod.

Musea

Zoek de leukste musea voor je kinderen via www.museumkids.nl. Nog leuker: laat zoon- of dochterlief via deze site, speciaal gemaakt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, zelf een museum kiezen. Met een handige kaart vind je de musea in jouw buurt en zie je direct welke musea door andere kinderen het leukst gevonden worden; de junior museuminspecteurs hebben er meer dan 30 beoordeeld. Een greep uit de beste beoordelingen:

Verzetsmuseum Junior in Amsterdam
Het Natuurmuseum Brabant in Tilburg
Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen (tussen Assen en Groningen)

Sportief

– Op de site van Staatsbosbeheer kun je makkelijk naar activiteiten zoeken per provincie. Bijvoorbeeld in de meivakantie: De Kabouterweek: verspreid door heel Nederland bieden 13 kabouterpaden speurtochten voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kijk op: www.kabouterweek.nl
– Klimbossen: Op www.klimpark.nl/kaart/ kun je makkelijk klimbossen vinden waar je met je hele gezin een dag sportief kunt hangen in touwen. Informeer van tevoren of het klimbos geschikt is voor de leeftijd en lichaamslengte van jouw kind(eren).

Theater

Op www.kijkuit.nu vind je theatergezelschappen die mooie voorstellingen voor kinderen maken. In de meivakantie bijvoorbeeld:

Polleke (9+)
Wiplala weer  (AL)
Comboys huilen niet (7+)  

 

Dodenherdenking voor jeugd

In de mei-vakantie valt natuurlijk ook Dodenherdenking. Belangrijk om je kind(eren) daarvan bewust te maken. In heel Nederland zijn er na de Dodenherdenking van 20.00 uur verschillende theatervoorstellingen waar de Tweede Wereldoorlog een rol in speelt. Kijk voor het aanbod op Theater na de Dam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Leukste uitjes voor de meivakantie 2015
Sluiten